У Києві презентували нову гастрономічну новинку - Kyiv Pie. Київський пиріг зроблений у формі сонця та має 3 види начинки.
Про це повідомило Управління туризму та промоцій КМДА.
"Над нею (новою стравою. - Gazeta.ua) працювали найкращі кухарі України. Ми сподіваємося, що такий пиріг об'єднає українські традиції й сучасні тренди та допоможе столиці в розвитку гастротуризму", – сказала начальниця Управління туризму та промоцій Марина Радова.
Скоштувати пиріг можна в закладах столиці, що долучаються до ініціативи, на всіляких гастрономічних заходах та центрах Турінфо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аромат Києва вже у продажу - чим пахне столиця
Пиріг представлений з трьома начинками: коренеплодами, рибою і потрушками. Вартість одного пирога з коренеплодами або потрухами – до €1. З рибою обійдеться трохи дорожче, пише "Сьогодні".
"Досліджуючи питання, яка ж саме страва має бути типово київською, відповідь кожного разу поверталась саме до хлібопекарських виробів. До того ж форма сонця в багатьох джерелах пов'язана саме з Києвом. А ще важливо, щоб ця страва була ресторанною, стрітфудом, добре переносила доставку і враховувала смаки та вподобання веганів і вегетаріанців", – розповів віцепрезидент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко.
Kyiv Pie — це спільний проєкт Управління туризму та промоції КМДА, Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму та Асоціації шеф-кухарів України. Пиріг став частиною проєкту гастротурів столицею. Його старт запланований до кінця 2021-го.
Коментарі