вівторок, 20 липня 2021 12:58

ЗМІ написали, як Білоцерковець підставив Кличка своїми "демонтажами" МАФів

ЗМІ написали, як Білоцерковець підставив Кличка своїми "демонтажами" МАФів
ЗМІ: "У Києві стартував "новий переділ ринку вуличної торгівлі". Фото: Блоги "Полтавщини "

У 2015-2016 рр. на демонтаж МАФів у Києві було освоєно 70 млн грн міського бюджету, а мати радника Кличка і депутата Київради від партії УДАР Дмитра Білоцерковця, який курує тему МАФів, за цей час обзавелася елітною нерухомістю

Про це йдеться в статті "Дохідна війна. Як мати Дмитра Білоцерковця стала мільйонеркою і при чому тут МАФи", опублікованій виданням "Delo.ua".

Видання відзначає, що в Києві стартував "новий переділ ринку вуличної торгівлі": "З ініціативи радника Кличка і співголови фракції УДАР Дмитра Білоцерковця, в Київраді з'явилася чергова редакція правил розміщення в столиці малих архітектурних форм (МАФ)".

Саме Білоцерковець, як пише видання, "є головним лобістом нових правил розміщення в Києві малих архітектурних форм (МАФ)", у разі прийняття яких "левова частка об'єктів вуличної торгівлі в столиці опиниться поза законом".

Автори статті нагадують, що Білоцерковець "приїхав до столиці після окупації росіянами Криму на Toyota Corolla 2008 року випуску і вже в 2014 році очолив одну з найбільш "жирних" у корупційному сенсі структур КМДА - Департамент міського благоустрою та охорони природного середовища".

"Але все ж головним тереном його діяльності в усіх іпостасях були МАФи. А саме - їх знесення, заробіток на цьому, встановлення контактів з "правильними" мережевиками. Тобто тими, хто здає свої кіоски в оренду, отримавши попередньо преференції від влади. У даному випадку - самого Білоцерковця", - йдеться в статті.

Журналісти відзначають, що "разом з інтенсивністю ліквідації МАФів росло і добробут Білоцерковця. Підприємці помітили, що він пересів з "убитої" Toyota Corolla на джип Range Rover вартістю 150 тисяч євро, а також зв'язали з ним особняк, який будується під Києвом".

"Але за документами Білоцерковець навряд чи міг дозволити собі такий позашляховик, - йдеться в статті. - За деклараціэю 2015 року, його дохід склав 74 тис. 786 грн, накопичення готівкою - $35 тис, 37 тис. эвро і 60 тис. гривень. В 2020 роцы його фінансовий стан покращився, він заробив 1 млн 977 тис. 375 гривень. Зберігав готівкою $22 тис, 29 тис. євро і 582 тис. гривень, а також 10 тисяч гривень в банках".

"І все зовні було б в порядку, якби не мама депутата. Вірніше, її несподівані придбання, що збіглися за часом з періодом активності сина в боротьбі з МАФами. У 2016 році Жанна Білоцерковець виявилася власницею столичної нерухомості на загальну суму близько 39 мільйонів гривень. Вона купила квартиру в одному з найдорожчих і елітних районів Києва - Печерському, в ЖК "Французький квартал". Таке житло оцінювали в той час не менш ніж в 4,5 мільйона гривень. Також вона придбала будинок на Печерських пагорбах в Царському селі по сусідству із земельною ділянкою Петра Порошенка і будинком народного депутата Ігоря Кононенка. Таке майно оцінили вже в 30 мільйонів гривень, а земельну ділянку - в 4,5 млн грн", - говориться в статті.

Також видання нагадує, що в жовтні 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили Білоцерковцю про підозру у внесенні в декларацію недостовірних відомостей. На той момент народний депутат не повідомив про об'єкти нерухомості в столиці вартістю 3,8 млн гривень, які знаходилися у власності його близьких родичів.

"У вересні 2020 року мав відбутися суд, очікувався вирок, але досі цього не відбулося. Білоцерковець назвав політичною історію з НАБУ і пов'язав це з тиском на Віталія Кличка. Як показують останні події, мер столиці дійсно зазнає політичних утисків завдяки своєму раднику зі стратегічних питань. Тільки з боку підприємців, яких Білоцерковець довів до сказу фактом, що незабаром їх знову можуть чекати чергові "демонтажі" МАФів", - підсумувало видання.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ написали, як Білоцерковець підставив Кличка своїми "демонтажами" МАФів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути