вівторок, 13 квітня 2021 17:22

Самогубство планували давно: у справі отруєних школярок з Боярки новий поворот

Самогубство планували давно: у справі отруєних школярок з Боярки новий поворот
Школа у Боярці, де сталася трагедія. Фото: facebook.com/o.o.zarubin

Челенджу у групах смерті, який нібито спричинив отруєння 2 школярок у Боярці, не існує. Таку версію вигадала одна з врятованих учениць.

Про це заявив голова Боярської міської громади Олександр Зарубін у Facebook, звітуючи про результати службового розслідування.

"Не існує ніякого "міфічного челенджу з груп смерті в соціальних мережах". Поширення такої версії подій було зручним для директора ліцею, аби відвести увагу від власної професійної відповідальності за життя дітей під час навчального процесу", - написав Зарубін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння школярок в Боярці: директора ліцею відсторонили

За його словами, обидві дівчини раніше вже мали прояви суїцидальної поведінки, а також неодноразово перебували в нестабільному емоційному стані внаслідок непорозуміння з батьками. У померлої учениці були шрами від порізів на руках, а врятована школярка намагалася знову вчинити собі шкоду вже в медзакладі одразу після трагедії.

"Підтверджено, що загибла раніше зверталася за допомогою до шкільного психолога через серйозні проблеми з комунікацією в родині, а врятована дитина мала напередодні серйозний нервовий зрив під час навчання. Зі слів учнів, дівчата неодноразово шукали в інтернеті інформацію про те, як заподіяти собі шкоду, щоб привернути до себе увагу", - додав Зарубін.

Він зазначив, що про все це було відомо керівнику школи, але особливості підлітків не враховувалися в навчально-виховному процесі.

Ідеться про трагедію, що сталася в лютому цього року в академічному ліцеї "Гармонія", розташованому в Боярці Київської області. 2 учениці 7-го класу придбали дротаверин в аптеці і випили кожна по 40 таблеток в приміщенні школи. Дівчат у несвідомому стані знайшли однокласниці, які забили на сполох. Медики, які прибули на місце події, констатували смерть 13-річної дівчини. Її 12-річну подругу доставили в лікарню.

Зараз ви читаєте новину «Самогубство планували давно: у справі отруєних школярок з Боярки новий поворот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути