Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2008 07:04

Проти Стеблинського порушили шість кримінальних справ

  Звинувачений міліцією в шахрайстві Василь Стеблинський. Міліція просить постраждалих звертатись за тел. (044) 279 54 14, 279 33 21
Звинувачений міліцією в шахрайстві Василь Стеблинський. Міліція просить постраждалих звертатись за тел. (044) 279 54 14, 279 33 21

Два тижні тому оперативники 4-го територіального відділу Шевченківського райуправління міліції затримали хмельничанина Василя Стеблинського, 52 роки. Проти нього порушили шість кримінальних справ. Правоохоронці впевнені, що із заявами звернулися ще не всі потерпілі.

— Із 2007 року він ошукує громадян всілякими способами. Завжди гарно й дорого вдягнений, він їздив у поїздах, знайомився з дівчатами. Представлявся начальником відомої в Україні фірми або чиновником. Обіцяв допомогти їм влаштуватися на престижну роботу, — розповідає "ГПУ" начальник відділу Володимир Собченко.

Йому передзвонювали на мобільний. А далі все йшло за звичною для Стеблинського схемою.

— Запрошував жінок у ресторани. Ішов до туалету, при цьому залишав сумку на кріслі. Його супутницям було незручно демонструвати недовіру, тому вони виходили до вбиральні і теж залишали сумочки. Шахрай забирав їх. Рахунки залишав неоплаченими, — каже міліціонер.

Окрім того, Стеблинський давав оголошення у газети: "Фірма допоможе швидко відкрити візи в Німеччину й Австрію". Домовлявся про зустріч безпосередньо біля посольств.

— Називав певний кабінет, неіснуючого фахівця і свій мобільник. Перед входом казав, що візитерові доведеться зняти й залишити йому всі золоті речі та гроші. Мовляв, інакше пищатиме "рамка" на вході до посольства і людину не пропустять. Багато хто довірливо погоджувався. З нагарбаними грошима й золотом чоловік втікав до Хмельницького. У столиці надовго не лишався, максимум день–два, — зауважує Роман Мариновський, начальник карного розшуку відділку.

— Шахрая затримали 18 січня у коханки в Хмельницькому. Він спробував сховатися від міліції — сидів у шафі, привалений зверху одягом. У чоловіка вилучили підробний паспорт ще радянського зразка. Українського в нього нема, — веде далі Собченко.

За попередньою інформацією, шахрай відібрав у людей грошей і майна на 130 тис. грн. Нині підозрюваного арештували, він перебуває в Лук"янівському СІЗО, триває слідство. Стеблинського можуть позбавити волі від трьох до восьми років.

Народився він у селі Тумир Галицького району на Івано-Франківщині, за освітою — економіст. Проживав у Хмельницьку. Розлучений, має доньку. Раніше був судимий за розкрадання держмайна та шахрайство.

Зараз ви читаєте новину «Проти Стеблинського порушили шість кримінальних справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути