пʼятниця, 30 березня 2018 18:36

Одесити запрошують на канікули: у Києві провели акцію-перформанс

Громадська організація "Одесити разом" влаштували акцію-перформанс щодо популяризації Одеси як туристичного й курортного центру.

Метою перформансу є привернення до міста уваги туристів та послів, передає кореспондент Gazeta.ua.

ГО "Одесити разом" - це об'єднання людей, які живуть в Одесі та прагнуть зробити місто кращим і комфортнішим для жителів та туристів.

"Ми прийшли показати свій одеський дух. Це перший такого роду проект. Збираємось ширше зайнятися проблематикою міста. Зараз з нами співпрацює понад 1000 людей. Є активісти, які ходять по гуртожитках та багатоповерхівках і цікавляться, чи потрібна якась допомога: типу пофарбувати перила чи вкрутити лампочку. Добробут міста складається з дрібниць", - зауважив заступник ГО "Одесити разом" Ігор Холодинський.

Автор: Олександра Кусковець
  Ілля Лупоносов демонструє медаль "Почесний громадянин Одеси"
Ілля Лупоносов демонструє медаль "Почесний громадянин Одеси"

Організація співпрацює з різноманітними громадськими об'єднаннями. Одним із партнерів є дитячий клуб "Корпорація монстрів".

"Ми хочемо, аби наше місто знали й любили у всьому світі, адже своєю красою та історією воно нічим не поступається європейській Вені чи Мілану. В Одесі гарно розвинена інфраструктура - у нас є чудові ресторани, театри, набережні. За статистикою, одеські готелі заповнені на 60 відсотків, проте ми вважаємо, що цього недостатньо. Ми можемо приймати набагато більше, і готові надавати все необхідне для комфортного перебування у місті", - розповів політолог Олексій Лупоносов.

Автор: Олександра Кусковець
  На вул. Рейтарській зібралось близько 60 активістів
На вул. Рейтарській зібралось близько 60 активістів

Завдяки анексії Криму до Одеси стали більше подорожувати. Через це Росія намагається очорнити репутацію міста та залякати туристів: 2015 року підірвали організацію, яка допомагала волонтерам, торік - підірвали авто, також застосовують "фейкові мітинги", кажуть організатори.

Автор: Олександра Кусковець
  На вул. Рейтарській зібралось близько 60 активістів
На вул. Рейтарській зібралось близько 60 активістів

"Росії вигідно застосовувати чорну пропаганду щодо Одеси, вона намагається зірвати туристичний сезон. Раніше ми мали менше 1 мільйон туристів, а минулого року підрахували вже 2, 2 мільйони. Це рекордний показник. Також зменшилась кількість російських туристів, зараз маємо лише 1-2 відсотки росіян, тоді як 2014-го кожен другий турист був росіянином. Через поширення неправдивої інформації з боку агресора нам не дозволили проводити Євробачення. Запевняю, що Одеса - мирне місто, і одесити, які є гостинним народом, ображаються, коли хтось сумнівається в цьому. Одесит - це людина з особливим складом розуму, і хочу сказати, що ми давно толерантні до всіх народів", - пояснює політолог та журналіст "Политического обозревателя" Олексій Мінаков.

Автор: Олександра Кусковець
  ГО "Одесити разом": Одесит - це людина з особливим складом розуму
ГО "Одесити разом": Одесит - це людина з особливим складом розуму

Стратегія із залучення туристів вигідна для всіх - покращаться міжнародні відносини та підвищиться місцевий бютжет, зазначають активісти.

ГО "Одесити разом" має безліч планів для покращення інфраструктури та іміджу міста. На травневі свята збираються видати нагороди "Почесний громадянин Одеси": медалі зроблені з напівдорогоцінних металів, а значки затверджені правлінням геральдики, зазначають в організації.

Також - облаштувати пляж для людей з інвалідністю та завершити роботу над "трасою здоров'я" - велосипедною доріжкою, довжиною в 10 км, яка тягнеться вздовж узбережжя.

Зараз ви читаєте новину «Одесити запрошують на канікули: у Києві провели акцію-перформанс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути