середа, 13 лютого 2013 20:15

Ніна Москаленко програла апеляційний суд щодо рейдерського захоплення її житла

Ніна Москаленко програла апеляційний суд щодо рейдерського захоплення її житла
Ніна Москаленко Фото: lustration.org.ua

Київська вчителька Ніна Москаленко програла апеляційний суд пов'язаний з рейдерським захопленням її землі та житла. Про це повідомляє прес-служба партії "Свобода".

Об 11:00 Апеляційний суд міста Києва розглянув апеляційну скаргу Москаленко на рішення Печерського райсуду столиці про виселення її з житла і позбавлення права власності на землю.

"Згідно з цим рішенням суду першої інстанції вчительку разом із неповнолітнім сином та старенькою матір'ю викидають просто на вулицю", - нагадали в партії.

"Засідання тривало всього 15 хвилин. За словами Москаленко, рішення було вже готовим, а судді Андрієнко Антоніні Миколаївні залишилося лише його зачитати. Апеляція задоволена не була. Рішення судді Вовка залишено в силі", - йдеться в повідомленні.

О 14:00 також відбулося засідання у кримінальній справі, де Москаленко обвинувачують у побитті рейдера. У справі відбувся допит свідків з боку захисту.

"Суддя Кицюк не прийняв жодного клопотання адвоката Москаленко Олександра Свиридовського і, як завжди, закривав очі на кричущі нестикування в "доказовій базі", ґрунтованій на показах свідків-рейдерів", - йдеться в повідомленні.

Допит свідків продовжиться на наступному засіданні, яке відбудеться 22 лютого о 14.00 у Печерському райсуді у Києві.

Як відомо, у листопаді Печерський райсуд постановив виселити Ніну Москаленко з її мамою і неповнолітнім сином з її будинку. Крім того, проти Москаленко порушено дві кримінальні справи. Перша – про нібито нанесення тілесних ушкоджень одному з рейдерів, які вривалися в її будинок. У цій справі продовжується судовий розгляд.

Водночас напередодні нового року міліція закрила кримінальне провадження за фактом смерті вітчима Москаленко, в якій також звинувачували жінку.

Київська вчителька Ніна Москаленко вже півроку воює за власну землю і будинок на Печерську. Вона пережила кілька рейдерських нападів, її вікна били, її намагалися звільнити з роботи.

За цими діями, як підозрює вчителька та її представники, стоїть "регіонал" Василь Грицак. Також висувалися версії про те, що фігурантами цієї справи є хокеїст Юрій Бабенко, який володіє кількома ділянками землі поряд, а також генерал Станіслав Денисюк (колишній начальник УМВС в Харківській області, начальник податкової адміністрації Харківської області) і генерал, колишній начальник УМВС в Сумській області Олександр Москальчук.

Зараз ви читаєте новину «Ніна Москаленко програла апеляційний суд щодо рейдерського захоплення її житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути