пʼятниця, 11 травня 2012 18:45

Знайдено рішення, як зупинити референдум Попова

Знайдено рішення, як зупинити референдум Попова

Витівка голови КМДА Олександра Попова і в цілому київської влади організувати так званий референдум про Генеральний план розвитку Києва до 2025 року спрямована проти киян і проштовхує корисливі інтереси забудовників. Про це заявив перший заступник голови ГО "Київський форум" Віталій Черняховський, повідомляє прес-центр "Київський форум".

Зокрема, за словами В. Черняховського, існує єдиний дієвий спосіб зупинити столичну владу – масовими акціями протесту сказати "НІ" намірам київської влади та забудовників.

"У таємниці від більшості киян, за відсутності кворуму в 200 чоловік, в різних районах Києва проводяться збори, на яких представники київської влади намагаються створити ініціативні групи з проведення референдуму з питань схвалення основних положень Генплану Києва до 2025 року, створення муніципальної міліції та введення соціальних доплат медикам, учителям, – повідомив В. Черняховський. – У цьому випадку незрозуміло, для чого потрібно виносити на обговорення питання про соціальні доплати, якщо люди і так підтримують будь-яке рішення про надбавки працівникам соціальної сфери. Внесення цього питання до бюлетеня референдуму – не що інше, як цинічна маніпуляція з єдиною метою – протягнути будь-яким шляхом Генеральний план, створений виключно в корисливих інтересах будівельних компаній".

Як акцентував В. Черняховський, Генплан передбачає збільшення житлового фонду в Києві на 50 %. До вже існуючих 60 млн квадратних метрів житла забудовники та КМДА хочуть добудувати в Києві 28,5 млн квадратних метрів житла. Також запланована реконструкція 1 млн квадратних метрів застарілого житла і будівництво на цій території 3 млн квадратних метрів нового житла.

"Таке зловісне ущільнення забудови та збільшення щільності населення в Києві призведе до подальшого погіршення життя киян і різкого збільшення навантаження на транспортну, водно-каналізаційну, енергетичну інфраструктуру, системи тепло- і газопостачання. Враховуючи, що вже зараз населення столиці, включаючи осіб, які перебувають без реєстрації, становить 6 млн осіб, реалізація божевільних планів забудовників і київської влади призведе до зростання чисельності населення Києва до 9 млн осіб", – попередив перший заступник голови ГО "Київський форум" В. Черняховський.

Нагадаємо, зараз діє Генеральний план розвитку м. Києва на період до 2020 року та проект планування його приміської зони, який затверджений рішенням Київської міської ради 28 березня 2002 року.

16 вересня 2010 року Київська міська рада за підтримки 80 депутатів прийняла Концепцію стратегічного розвитку столиці, яка є першим етапом у розробці Генерального плану розвитку Києва та його приміської зони до 2025 року.

Голова КМДА А. Попов ініціював проведення референдуму з ключових питань Генерального плану Києва. Ініціативною групою, до складу якої увійшов і сам глава міста, сформований перелік питань, які пропонується винести на референдум. Зокрема, в "транспортній частині" киянам запропонують підтримати будівництво нових транспортних переходів через Дніпро, автодорожніх тунелів, багаторівневих транспортних розв'язок, будівництво комплексу автопаркінгів, запобігання паркування автомобілів на дорогах і тротуарах, пріоритетний розвиток мережі метро та інших видів міського комунального транспорту.

Одні із зборів відбулися на Троєщині. Однак для жителів цього спального району демократія закінчилася ще до початку зборів. Справа в тому, що в приміщення людей пускали тільки за списками, кількість місць в залі було обмежено. Незважаючи на обурення жителів Києва, за результатами зборів, більше 500 жителів Троєщини підтримали проведення загальноміського референдуму.

Генеральний план Києва до 2025 року обійшовся міському бюджету в 25 млн грн, а от втілення Генплану потягне на 0,5 трлн грн.

Зараз ви читаєте новину «Знайдено рішення, як зупинити референдум Попова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути