Ексклюзиви
пʼятниця, 27 травня 2022 16:49

На Соломʼянці в Києві з квітів створили панно з "Київською мадонною"

На Соломʼянці в Києві з квітів створили панно з "Київською мадонною"
На Соломʼянці в Києві з квітів створили панно з "Київською мадонною". Фото - Роман Грищук/Facebook

У Києві на Соломʼянці біля Індустріального мосту створили панно з квітів на честь "Київської мадонни" з метро.

Жінка, яка з двомісячною дитиною ховалася від бомб у метро, надихнула КП УЗН Солом'янського району, повідомив депутат та представник Солом'янського району Роман Грищук.

"Фото Тетяни, яка годує немовля, спершись на холодну стіну метрополітену, зробив угорський журналіст Андраш Фьольдеш. Пізніше ілюстраторка Марина Соломенникова випадково побачила фотографію Тетяни з Києва, гортаючи стрічку новин. Це фото надихнуло її намалювати картину, героїня якої б уособлювала усіх матерів України у цей непростий час", - написав Грищук.

Користувачі назвали героїню світлини та ілюстрації "Київською мадонною". Згодом дівчина з метро Києва стала іконою в католицькому храмі Неаполя.

До Дня Києва у кожному районі міста з'являться патріотичні клумби, на яких зобразять у квітах Привида Києва, "Київську мадонну" з немовлям, рожеву шапку Калуша, присвяти ЗСУ та полку "Азов" та інше. Наприклад, на площі біля Деснянської РДА було відкрито панно "Мрія".

"Над композицією "Літак "Мрія" спеціалісти Деснянського КП УЗН працювали протягом тижня, створивши квітник площею 85 квадратних метрів. Для створення незвичної клумби було використано майже 2 тонни крихти та 10 000 квітів різних сортів: колеус, чорнобривці, бегонія, ценерарія та агератум", - повідомили в Київській міській раді.

Жінка з немовлям у метро - це киянка Тетяна Блізняк з донькою Марічкою. 25 лютого Тетяна з чоловіком, донькою та мопсом Фібі спустилися в метро, коли у Києві пролунала повітряна тривога. Фото Тетяни, яка годує немовля, спершись на холодну стіну метрополітену, зробив угорський журналіст видання Teleks Андраш Фьольдеш і опублікував у своєму Instagram. З того часу фото стало вірусним.

Зараз ви читаєте новину «На Соломʼянці в Києві з квітів створили панно з "Київською мадонною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути