четвер, 21 червня 2012 16:46

На Андріївському узвозі гратимуть футбол по воді

У Києві, на нещодавно оновленому Андріївському узвозі, в рамках "Народного Євро" відбудеться футбольний турнір.

Зранку до вечора 23 і 24 червня команди різних вікових груп змагатимуться за правилами гри, яку організатори назвали Біґфанбол - команди по 5 осіб грають футбольним м'ячем, удвічі більшим від стандартного, на полі, залитим по гомілки водою.

Участь у змаганнях може взяти будь-яка любительська команда. Для цього потрібно, щоб її гравці зголосилися до участі на сторінці заходу в соціальних мережах. Проводиться гра в рамках мандрівного фестивалю "Великий м'яч".

"Узвіз похилий, але на перетині з вулицею Боричів Тік є гарна задолина. Там ми дочищаємо те місце, засипаємо піском і зробимо таке водне поле. Зважаючи на літню спеку, вирішили повеселити й освіжити людей водичкою. Ще реєструються команди в соцмережах", - розповіла керівник інформвідділу фестивалю "Великий м'яч" Ольга Котюк.

Окрім турніру в програмі заходу частування велетенським футбольним пирогом, дійство футбольних фристайлерів, в'язання "Футбольного килима миру", який за задумом відкриватиме великі футбольні матчі у різних країнах. Разом з тим триватиме ярмарок та майстер-класи народних умільців, виступатимуть народні гурти з усієї України.

"Буде багато і довколафутбольних розваг. Реконструктори покажуть гладіаторські бої. Буде також бодіарт - розфарбовуватимемо тіла людей м'ячиками і не тільки. О дванадцятій в суботу почнемо, а в четвертій годині Голова КМДА Олександр Попов переріже стрічку і ми почастуємо всіх нашим пирогом", - розказав керівник фестивалю Раґулі Власідзе.

Окремо діятиме дитячий майданчик із народними майстер-класами, конкурсами та аніматорами. Серед усіх учасників та вболівальників обіцяють розіграти сувенірні нагороди.

Благодійний Міжнародний фестиваль футболу "Великий м'яч", або ж "Народне Євро", уже відбувся в Івано-Франківську та у Львові, а до кінця місяця в "Європейському містечку", що під столичною Аркою Дружби народів, під його опікою діє намет "Культурна спадщина України".

Зараз ви читаєте новину «На Андріївському узвозі гратимуть футбол по воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути