вівторок, 27 жовтня 2020 04:45

Місцеві вибори 2020: на одній ТВК зниклі голова комісії і системний адміністратор

Місцеві вибори 2020: на одній ТВК зниклі голова комісії і системний адміністратор
На Київщині зникли голова ТВК і системний адміністратор. Фото: РБК

У Київській області у приміщенні Васильківської міської ТВК голова та системний адміністратор зникли.

"Васильківська міська ТВК не могла продовжити свою роботу по обіді понеділка. За словами членів ТВК, системний адміністратор зазначав, що не може працювати, адже електронна система підрахунку голосів не працює, а пізніше отримав телефонний дзвінок, після якого сказав, що йому зателефонували і повідомили про звільнення з посади сисадміна комісії. Хто саме здійснив дзвінок — невідомо, але сисадмін залишив приміщення Васильківської міської ТВК. Члени ТВК, які залишилися у залі засідань, почали телефонувати системному адміністратору та наголошувати, аби він прибув до ТВК. У телефонній розмові він обіцяв прибути за 5-10 хвилин, однак так і не з'явився", — повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Пізніше стало відомо, що на засіданні відсутня і голова міської ТВК і ніхто з присутніх не знає, де вона. За словами членів комісії, в першій половині дня, під час засідання Васильківської міської ТВК вона була присутньою, потім зникла і зв'язатися з нею не змогли. Тож комісія ухвалила рішення призначити головуючого засідання. Через відсутність системного адміністратора, комісія вирішила приймати документацію з дільниць та опрацьовувати її не у всеукраїнській електронній системі, а хоча б у програмі Exсel, з подальшим перенесенням даних у потрібну програму, аби не створювати ще більші черги із членів ДВК та відновити роботу.

"Члени Васильківської міської ТВК викликали на місце події поліцію та написали заяву на дії голови Васильківської міської ТВК, керуючись ч.5 ст.157 Кримінального кодексу", — повідомили в ОПОРІ.

За перешкоджання здійсненню виборчого права шляхом ухилення члена виборчої комісії від виконання своїх обов'язків без поважних причин винним загрожує обмеження волі терміном до трьох років або позбавленням волі на той самий термін, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном на 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кропивницькому у трьох членів ДВК виявили Covid-19

Раніше повідомлялося, що у Броварах спостерігачі зафіксували пронумеровані бюлетені й контрольні талони.

Зараз ви читаєте новину «Місцеві вибори 2020: на одній ТВК зниклі голова комісії і системний адміністратор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути