Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2011 10:54

Київські двори і вулиці будуть "світитися" до ранку

Київські двори і вулиці будуть "світитися" до ранку

До кінця року всі двори будуть висвітлені новими ліхтарями зі світлодіодними лампочками.

Горіти в нічний час будуть всі парки, сквери та бульвари міста - влітку до 1-00, а взимку до 23-00, пише газета "Сегодня".

"Керівництво міста дало нам завдання висвітлити всі двори Києва до кінця року. Днями ми на це отримали 40 млн грн. Адже у нас в місті велика проблема - це темінь у дворах. Люди одні навіть бояться заходити у під'їзди через погану видимість, а раптом хулігани нападуть", - розповів начальник КП "Київміськсвітло" Андрій Швець.

У першу чергу почнуть міняти всі ртутні лампочки дворових ліхтарів на нові світлодіодні. Вони економлять електроенергію - споживають усього 75 ват замість ртутних 250, та служать без заміни по 7 років. Горіти лампочки будуть до ранку. Такі ж ліхтарі з'являться у всіх парках і скверах міста.

"Окреме розпорядження голови КМДА - це висвітлити зелені зони Києва. Ми вже встановили ліхтарі в парку біля Театру ім. Івана Франка, на вул. Липській, на Русанівській набережній, і зараз закінчуємо висвітлювати бульвар Лесі Українки", - говорить Швець.

У зелених зонах влада планує включати світло за часом - влітку ліхтарі горітимуть до 1-00, а взимку - до 23-00.

Зараз же парки міста, як і багато вулиць міста, практично не висвітлюються.

"Ми з родиною хотіли прогулятися по вул. Набережно-Хрещатицькій, Поштовій площі, в районі річкового порту, але передумали, коли побачили, що світло ніде не горить. Але ж було всього лише близько 23-00", - розповіла киянка Юлія урсоловая.

В "Київміськсвітло" стверджують, що місто горить, але суворо по годинах. А темна набережна і всі прилеглі 15 вулиць біля Поштової площі - це наслідок порваного електричного кабелю.
"Київ перейшов на два режими освітлення - приблизно з 21-30 і до 23-00 працює основне світло, а потім включається черговий, який горить до ранку. Всі декоративні підсвічування будинків, пам'яток, мостів і так далі вимикаються разом з основним в 23 - 00 ", - розповів Швець.

Зараз ви читаєте новину «Київські двори і вулиці будуть "світитися" до ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути