Ексклюзиви
понеділок, 18 травня 2020 16:23

Київ має викупити частку заводу "Антонов" та впливати на його розвиток - Нестор

Київ має викупити частку заводу "Антонов" та впливати на його розвиток - Нестор
Голова столичного осередку ВО "Батьківщина" Віталій Нестор: "Збереження та розвиток заводу "Антонов" - це частина стратегії розвитку Києва"

Громада міста Києва повинна стати стратегічним партнером та інвестором заводу "Антонов".

Про це заявив на своїй сторінці в Facebook голова столичного осередку ВО "Батьківщина" Віталій Нестор.

Так політик відреагував на заяву працівників "Антонова" про загрозу знищення підприємства керівництвом "Укроборонпрому".

На думку Віталія Нестора, слід невідкладно переглянути принципи переходу ДП "Антонов" до корпоративного управління. Якщо для цього потрібний окремий закон, то його треба розробляти спільно з колективом підприємства та за участі представників громади Києва.

"Але ключові питання при переході до корпоративного управління – це бізнес-план з інвестиційними зобов'язаннями та наявність стратегічного інвестора, під якого здійснюються такі зміни. Я вважаю, що Київ має висловити свою готовність стати стратегічним партнером та інвестором для заводу "Антонов", - йдеться у заяві Нестора.

Як зазначає лідер ВО "Батьківщина" в Києві, місто повинно висловити готовність викупити частку у підприємстві, допомогти із залученням інвестицій та мати вплив на розвиток підприємства через представників громади у наглядовій раді.

Також Київ має стати гарантом того, що всі складові містоутворюючого підприємства будуть збережені як цілісний майновий комплекс: авіакомпанія, всі права інтелектуальної власності та бренди, аеродром в Гостомелі, виробництво та сфера культурно-побутового забезпечення підприємства.

"Підприємство розміщене в нашому місті і може приносити користь містянам. Воно є одним із найбільших платників податків. А при грамотному управлінні та івестиціях в розвиток "Антонова" Київ може увійти до ТОП-3 авіаційних центрів світу, від чого виграє не лише авіазавод, але й всі супутні галузі та кияни, які в них задіяні. Збереження та розвиток заводу "Антонов" - це частина стратегії розвитку Києва!", - заявив Віталій Нестор.

Зараз ви читаєте новину «Київ має викупити частку заводу "Антонов" та впливати на його розвиток - Нестор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути