вівторок, 06 листопада 2018 18:07

Євробляхери виходять на протест: де завтра в Києві будуть затори

Євробляхери виходять на протест: де завтра в Києві будуть затори
Заблокують рух по проспекту Перемоги і урядовий квартал. Фото: unian.ua

Власники "євроблях" проведуть акцію протесту під Верховною Радою в Києві та заблокують урядовий квартал. Власники автобусів і фур перекриють рух біля Міністерства інфраструктури по проспекту Перемоги.

"Акція протесту буде завтра, в Києві. Перша частина буде біля Міністерства інфраструктури. Там буде близько 300 автобусів, півсотні фур, які перекриють проспект Перемоги. Акція розпочнеться о 7:00 і закінчиться близько 8:30. З 9:00 акція протесту автомобілістів буде біля Верховної Ради. Скоріш за все, мітинг тут буде цілий день, а може, і не один день. Планується, що в протесті візьмуть участь від 10 до 30 тисяч машин. Але скільки буде - подивимося", - заявив керівник організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для власників євроблях зробили нововведення

Ярошевич повідомив, що головна мета протесту - звільнення голови "Укртрансбезпеки" Михайла Ноняка і ухвала законопроектів №8487 і 8488, які знижують акциз на розмитнення машин.

"Ми вимагатимемо, щоб вийшов міністр інфраструктури і взяв вимогу про звільнення Ноняка. Я розумію, що рішення про звільнення ухвалює не він, але він буде на Кабміні. Міністр зможе передати нашу вимогу уряду. Біля Верховної Ради будемо стояти за ухвалу законопроектів № 8487 і 8488. Щоб ухвалили їх з правками, а не в тому вигляді, в якому вони вийшли з комітету", - сказав він.

У вересні Кабінет міністрів України відновив на посаді голову Держслужби з безпеки на транспорті Михайла Ноняка, якого відсторонили від роботи на час розслідування. У березні міністр інфраструктури України Володимир Омелян звернувся до уряду з пропозицією звільнити Ноняка.

Невдоволення міністра викликала непрозора робота служби. У свою чергу, Ноняк раніше заявляв про відсутність підтримки з боку Міністерства інфраструктури в питанні зміни нормативно-правової бази для зниження корупційних ризиків, а також у питанні переведення послуг, які надає "Укртрансбезпека", в електронний формат.

У липні Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону № 8487, метою якого є зниження вартості розмитнення автомобілів, а також проект закону № 8488, метою якого є посилення контролю за переміщенням і перебуванням в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Зараз ви читаєте новину «Євробляхери виходять на протест: де завтра в Києві будуть затори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути