Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2024 03:05

Знищать плями від поту: 5 способів повернути ідеальну чистоту одягу

Знищать плями від поту: 5 способів повернути ідеальну чистоту одягу
Плями від поту на футболках виводять нашатирним спиртом

У спеку багато людей зіштовхнулись з проблемою плям на одязі від поту.

Ці стійкі забруднення не так легко випрати на улюблених футболках. Gazeta.ua підготувала п'ять способів як повернути футболкам ідеальну чистоту.

Аспірин

У складі цих ліків є саліцилова кислота, яка здатна глибоко просочуватись в матеріал та повертати білий колір виробам. А ще вона не шкодить кольору та не впливає на принти. Для приготування розчину беремо одну таблетку та розчиняємо у склянці води. Отриману суміш наносимо на пляму, тремо, залишаємо на 10 хв., а після - перемо вручну.

Нашатирний спирт

У пригоді може стати нашатирний спирт. Для розчину знадобиться нашатир із водою у пропорції 1:1. Наносимо отриманий засіб на пляму і вже через 10 хвилин можемо тішитись результатом, попередньо очистивши тканину теплою водою.

Перекис водню та сода

Цей мікс згодиться, якщо забруднення на футболці вже дуже стійкі. Розчиніть дві столові ложки харчової соди у склянці зі 100 мілілітрів перекису водню. Виливаємо суміш на уражену ділянку, ретельно тремо та залишаємо на 10 хвилин. Потім необхідно випрати річ із милом вручну або в пральній машинці.

Господарське мило

Цей засіб знайдеться чи не у кожному домі. Якщо ж ви досі не пробували ним користуватись, закликаємо поекспериментувати – це мило виручить вас зі складними забрудненнями, зокрема і жовтими плямами від поту.

Як прати:

замочіть одяг у воді та додайте мила (можна потерти на терці, аби воно швидше розчинилось);

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутись запаху одягу з секонд-хенду: дієвий лайфхак з оцетом

залиште на 15 хв.;

після цього виперіть звичним для вас способом.

Рідке мило, сіль і сода

Ще одне ефективне поєднання. Для отримання розчину, змішайте три столові ложки рідкого мила, одну столову ложку соди та одну солі. Отриману суміш нанесіть на забруднене місце, залиште на 30 хв. та виперіть звичним способом.

Білий одяг вимагає особливо ретельного догляду, оскільки поставити пляму на білій тканині - простіше простого, а вивести забруднення - ціла наука.

Якщо ви зневірилися у своєму порошку, спробуйте замінити його на таблетки для очищення зубних протезів. Такі препарати знайомі людям, які змушені носити протези, знімні системи для корекції положення зубів.

Зараз ви читаєте новину «Знищать плями від поту: 5 способів повернути ідеальну чистоту одягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути