понеділок, 22 січня 2018 09:25

Види швейних машин

Види швейних машин
Кілька порад як правильно обрати швейну машинку. Фото: Moyo

Якщо ви вирішили шити на дозвіллі в побутових умовах або професійно працювати в ательє, без спеціальної техніки ніяк не обійтися. Як обрати пристрій, який буде відповідати вашим потребам? Ознайомтеся з класифікацією швейних машин в статті нижче, і це питання буде вирішено.

Тип управління

Для того щоб швейна машинка принесла максимум користі, у першу чергу варто обрати відповідний вид управління. Детальніше ознайомитися можна на сайті spool.com.ua.

Електромеханічний

Відмітна особливість моделей даної категорії - механічний вибір швів. Усі вони діляться на пристрої з вертикальним або горизонтальним човником.

• Переваги першого варіанту: довговічність, надійність, економне обслуговування. Однак ширина рядка не може перевищувати 5 мм. Порівняно високий рівень шуму приносить дискомфорт при тривалій роботі.
• При виборі човника горизонтального типу вам не доведеться налаштовувати натяг нитки знизу, часто змащувати агрегат. Завдяки потужному мотору, добротній збірці пошиття одягу стає швидким, простим і приємним процесом. Відсутні сторонні звуки. Тонка тканина обробляється делікатно. Ширина рядків досягає 7 мм. Але варто враховувати, що в разі поломки ціна ремонту виявиться чималою. Небажана часта і тривала робота зі щільними матеріалами.

Електронний

Цей варіант передбачає широкі творчі можливості, більше корисних програм і функцій. Операції перемикаються за допомогою електронного блоку. Кнопка старт-стоп, яка присутня в деяких моделях, дозволяє робити стібки без педалі. На панелі спереду є повзунок регулювання швидкості.

У конструкцію дорогих моделей входять мотори постійного струму. Максимальна сила проколу зберігається в будь-якому швидкісному режимі, у той час як в електромеханічних машинках з моторами змінного струму найвища потужність проколу можлива тільки на граничній швидкості.

Комп'ютерний

Комп'ютеризована техніка полегшила працю майстрів, вивела швейне мистецтво на принципово новий рівень якості. Комп'ютер частково або повністю контролює роботу устаткування. Висока вартість виправдана тим, що користувач може вибирати з великої кількості швів і підключати вишивальний модуль.

Якщо у вас є досвід роботи на електронній машині, звикнути до комп'ютерного агрегату буде легко. Система управління має багато схожих особливостей.

Шиття подвійною голкою, зручне підсвічування, наявність знімної рукавної платформи, електропедаль для регулювання швидкості - саме ті бонуси, які подобаються цінителям комфорту.

Функціональні можливості

Окрім вищезгаданої класифікації існує ряд додаткових критеріїв, які потрібно знати і враховувати. Зокрема техніку вибирають виходячи з бажаного функціоналу:

• Оверлок необхідний для обметування країв тканини. Вам навряд чи вдасться імітувати потрібну строчку на човниковому обладнанні. Великою популярністю користуються моделі на чотири нитки.
• Плоскошовні машини (розпошивалки) потрібні для створення тягнучого і еластичного ланцюгового стібка. Їх часто використовують на промислових підприємствах, що випускають одяг з трикотажу. Якщо ви хочете обзавестися побутової моделлю, 2 голок цілком достатньо.
• Коверлок поєднує характеристики оверлока, розпошивалки, сточуючого пристрою, надзвичайно зручний для домашнього використання. Ви зможете сточувати резинки на спортивному одязі, виробляти спідню трикотажну білизна.
• Вишивальна машина має найскладніший пристрій. Завдяки додатковому обладнанню і сучасним програмам створення справжніх творів мистецтва в домашніх умовах стало реальністю. Умільці переносять на матерію складні малюнки, використовують функції квілтінга, печворку, роблять мережива та аплікації.
• Кушнірська модель знадобиться для обробки хутра. Існують як промислові пристрої, так і легкі, компактні пристрої. Використовується тільки одна нитка. Човник і петлітель відсутні. Притискні диски виконують функції лопаток.

Також приділіть увагу потужності, матеріалів деталей і корпусу. Бажаємо успішного вибору швейної машинки, комфортної, плідної роботи та реалізації найсміливіших творчих задумів!

Зараз ви читаєте новину «Види швейних машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути