
Дуже часто у рецептах є вимога наперед увімкнути духовку.
Але для чого це потрібно робити, знають не усі. А для професійних кухарів це непорушне правило, пише ukr.media.
Річ у тім, що жар впливає і на смак, і на консистенцію страви, а деяким продуктам необхідно моментально потрапити в гаряче середовище, щоб правильно приготуватися.
Без заздалегідь розігрітої духовки хліб не підніметься так, як має, до того ж у холодній духовій шафі не утворюється пара, а вона відповідає за повільне формування скоринки. Тісто, виростаючи, не зустрічає перепони у вигляді скоринки, яка надто швидко утворилася.
У випадку з м'ясом, швидке занурення в гарячу духовку дає змогу утворитися апетитній карамельній скоринці.
Миттєвий тепловий імпульс запускає хімічні процеси у страві й дає змогу їм проходити рівномірно. До того ж, якщо не розігріти духовку до того, як поставити в неї страву, то час приготування збільшиться на цей період.
Як правильно розігріти духовку
Увімкніть духову шафу за 15 хвилин до того, як поставити в неї їжу. Так температура розподілиться всередині рівномірно і навіть товсте деко прогріється.
При цьому зайві предмети з духовки варто прибрати, решітки, дека та інше забирають на себе частину тепла і заважають його рівномірному розподілу.
Запечені у духовці м'ясо, риба, овочі та інші продукти не лише смачні, а й корисні. Зазвичай готують їх у спеціальній фользі для запікання.
Але, коли її немає, не варто впадати у відчай. Є ще принаймні п'ять варіантів, чим змінити фольгу, пише Gazeta.ua
Важливо пам'ятати, що замінник фольги має бути жаротривким, міцним та не мати у своєму складі шкідливих елементів, що можуть виділятися під час запікання.
Коментарі