пʼятниця, 13 квітня 2018 13:48

Меблі для ванної: рекомендації фахівців

Меблі для ванної: рекомендації фахівців
Спеціалісти розповіли, як правильно облаштувати ванну кімнату, зберігши сантиметри простору. Фото: Единственная

Правильно підібрані меблі є першорядним гарантом комфортного використання будь-якого приміщення. Тим більше ванної кімнати, де кожен з нас проводить чимало часу кожного дня. Які рекомендації можна дати тим, хто займається облаштуванням цієї кімнати вперше або після реновації квартири?

В першу чергу, радимо звернути увагу на того, хто виробляє меблі для ванної. Гарні меблі не обов'язково мають бути імпортні, італійські або хоча б турецькі. У нас в країні працюють кілька фабрик, які за останні роки помітно підняли планку якості та навіть експортують свої меблі до країн ЄС. Ціна на їхню продукцію може бути нижчою, ніж у європейських виробників.

Рекомендуємо уважно поставитися до планування ванної. Як правило, це невелике приміщення, де важливо зберегти навіть не зайвий квадратний метр, а сантиметри. Для економії простору можна вибрати кутові моделі раковин і тумб, душові кабіни і куточки замість ванн, а також заощадити місце за рахунок монтажу неглибоких навісних шаф з дзеркальними дверцятами замість установки звичайного дзеркала. Приділіть увагу проектуванню або зверніться до фахівця, попрактикуйтесь в програмах 3D-візуалізації інтер'єру або накресліть контури меблів у ванній ще до їх установки.

Існує всього декілька популярних моделей меблів для ванної, як для установки в кутку, так і біля стіни. Це "мойдодири", тумби для раковини з навісною шафкою. Окремо тумби під раковину, високі та вузькі шафи панельного типу, а також окремі навісні шафки. Шафи і тумби часто комплектуються дверцятами із дзеркальною поверхнею. Навісним конструкціям слід приділити першочергову увагу, якщо у вас у ванній постелено теплу підлогу.

Матеріал - ключова відмінність меблів для ванної або туалету від будь-яких інших. Це може бути дерево, метал, скло, пластик або покрите захисною плівкою ДСП. З чого б меблі не були зроблена, вони розраховані на експлуатацію в шкідливих умовах навколишнього середовища. До них відносять підвищену вологість, потрапляння на поверхню меблів води, пари, конденсату і так далі. Невідповідні меблі в таких умовах прослужать максимум кілька місяців. Меблі повинні витримувати агресивне прибирання за допомогою чистячих засобів.

Естетика - не на останньому місці. Класичними вважаються пастельні тони меблів. Бажано уникати моделей із занадто глибокими рельєфними візерунками, де може скупчуватися волога і бактерії. Кольорове оформлення вибирається з розрахунком підлогового і настінного покриття, особистих смаків, а також освітлення.

Зараз ви читаєте новину «Меблі для ванної: рекомендації фахівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути