Мандарини та апельсини ‒ неодмінні атрибути новорічних свят. Важливо вміти обрати стиглі й солодкі.
Щоб не помилитися, варто знати кілька зовнішніх ознак, пише Gazeta.ua.
Вибираючи мандарини, насамперед потрібно придивитися до їхнього кольору. Стиглі і солодкі мають бути насичено помаранчевими. Якщо мандарин жовтий, зеленуватий або блідий, найімовірніше, він буде кислий на смак.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматна свічка з мандарина ‒ як виготовити
За формою стиглий мандарин має нагадувати ідеальну кулю. Потрібно також звернути увагу на шкірку фрукта ‒ у солодкого мандарина вона не дуже товста, а в кислого – тоненька.
Солодкий мандарин важчий, тому достатньо взяти мандарин у руку, він буде важчим за неспілий, а отже, кислого. Стиглий та соковитий плід має також приємний цитрусовий аромат.
Смачні мандарини також пружні, але не жорсткі. Не беріть м'які мандарини, будь-які ушкодження впливають на їхню якість.
Українцям порадили, як харчуватися в умовах війни, щоб зберегти здоров'я. Громадянам дали вісім порад. Про це повідомив Центр громадського здоров'я.
Українці традиційно зустрічають Новий рік за святковим столом, за яким збираються друзі та родичі. У важкі періоди підтримка близьких особливо важлива. Та й якщо є можливість потішити рідних смачними стравами, чому б це не зробити. Gazeta.ua зібрала прості страви на Новий 2023 рік, які не лише стануть окрасою свята, а й приготувати їх можна швидко й легко.
Коментарі