Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 09:45

Як вибрати ідеальний колір для оформлення кухні
17

Ремонт кухні: як вибрати ідеальний колір
Фото: remontbp.com
Ремонт кухні: як вибрати ідеальний колір
Ремонт кухні: як вибрати ідеальний колір
Ремонт кухні: як вибрати ідеальний колір
Ремонт кухні: як вибрати ідеальний колір

Правильне поєднання відтінків в оформленні кухні - запорука затишку, комфорту та здорового апетиту. Грамотний колірний дизайн може успішно підкоригувати невдалу геометрію кімнати. Оперуючи світлими і темними, холодними і теплими тонами, можна створювати абсолютно непередбачувані, вражаючі ілюзії. Так, протиставивши темний низ легкому і світлого верху, можна зробити приміщення вище. Але варто тільки поміняти кольори місцями, ефект буде зовсім протилежним: стеля помітно "присяде". Аналогічним способом можна розширити або звузити простір.

Визначивши базовий тон, слід подумати над варіантами сполучень, щоб створити ідеальну гармонію кухонного оздоблення.

Монохроматичні колірні схеми передбачають комбінування різних відтінків різної інтенсивності одного і того ж кольору.

Один з відтінків обов'язково повинен домінувати над іншими. Цей інтер'єр можна зробити дуже вишуканим, використовуючи різні фактури. Найвиразніший контраст створюється за допомогою матових і глянсових поверхонь: кераміки і дерева, рельєфних і гладких шпалер, матовою плитки і скляної мозаїки.

Контрастна схема поєднує протилежних відтінків, наприклад, синього і оранжевого. Фоновий колір при цьому врівноважується контрастом. Ідеальна гармонія досягається за рахунок переважання одного кольору, решта ж використовуються для акцентуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнери показали кухню майбутнього

Зелений колір сприяє швидкому насиченню і правильному харчуванню. Він прекрасно гармонує з білим, червоним, жовтим, сірим, коричневим. А в дуеті з деревними тонами і фактурами створює ідеальне тло для еко-інтер'єрів.

Блакитна кухня з обмеженою площею здається візуально більше.

Коричневий колір створює атмосферу домашнього затишку і тепла з присмаком гарячого шоколаду, додає впевненості і спокою. Така кухня виглядає завжди елегантно, сучасно, вишукано. Безпрограшний варіант всіляких поєднань відтінків коричневого - молочного, бежевого, кавового і ін. Досить незвично виглядає коричневий з бузковим або зеленим.

Стильна класика контрастів чорно-білий інтер'єр - це ознака елегантності і стилю кухонного простору. Не варто забувати про яскраві вкраплення, які додадуть інтер'єру завершеність і своєрідний шарм.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати ідеальний колір для оформлення кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути