пʼятниця, 17 березня 2017 17:30

Як правильно підібрати паркан під дачу

Як правильно підібрати паркан під дачу
Міський дім огороджують парканом з дощок. Фото: muratordom

Паркан для присадибного господарства не годиться будувати, не проаналізувавши, чи пасує він до стилю до вашого зведеного або майбутнього будинку, місця, де він розташований та характеру поселення.

Існує таке поняття - як відповідність стилю огорожі до місця, яку вона охороняє. Як правильно вибрати паркан та його вигляд пише Muratordom.

Добрий паркан передовсім має виконувати свою роботу. А саме - визначати кордони ділянки, забезпечувати безпеку мешканцям будинку, зупиняти шум, обороняти від необережного ока сусідів. Огорожу варто будувати ще до того, як буде зведено дім. Бо тоді вона прикриє балаган, який буде на подвір'ї. Хоча може статися, що ви побудували паркан, звели дім, а потім виявилось, що щось з ним не так, і його треба замінити. На кращий і більш стильний. Який пасує до кольору та матеріалів, з яких зведено дім.

Садибу у сільському стилі загороди деревом. На подвір'ї в селі зазвичай є багато різного роду дерева - дров, лавок, опор для зберігання речей, огорож для фермерської діяльності. Тому дерев'яний пліт навколо такої садиби буде виглядати гарно. Так само він гармонійно впишеться в атмосферу сусідських дворів. Висота такої огорожі зазвичай сягає 120 см. Ширина прольотів буває різною. Дерево можна поєднувати з елементами металу та каменю.

Двір в лісовому стилі огороджують мисливським плотом. Якщо навколо росте багато дерев, дім виходить на ліс, варто побудувати трошки нижчий паркан за плоти. Мисливський пліт має висоту 80-100 см, ширину прольотів 180-200 см, та з великими зазорами між деревиною. Такий паркан не захищає від гризунів та дрібних тварин. Сусідські коти будуть сміливо бігати до вас на подвір'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 способів захистити дім від крадіїв

Господарство в англійському стилі захищай камінними блоками та цеглою. Англійські двори пов'язанні з таємничістю закутків та прекрасними квітами. Камінний паркан підкреслить його красу. Камінні блоки або цегла дозволяють створювати різноманіття стилів та форм.

Сучасний двір огороджуй габіонами. Габіони - від французького "корзина з каменями". Це сітки, наповнені каменями з граніту, морської гальки, пісчаника. Можуть мати товщину від 20 см до метра. У сучасній архітектурі будинків вносять настрій мінімалізму та вишуканості водночас.

Міська садиба з клінкерної цегли. Це можуть бути камінні мури та металеві плоти. Бо у місті великої уваги приділяють безпеці. Така огоржа не лише естетична, а й зупиняє шум. Можна будувати з одного або двох рядів цегли, висотою 1 м і більше.

Садибу, зведену у східному стилі огороджують простими камінними мурами. Так само сюди пасують дерев'яні паркани у поєднанні з цегляними стовпами.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно підібрати паркан під дачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути