Відчистити кухонну плиту, особливо решітку та ручки, досить важко.
Особливо, якщо ігнорувати своєчасне чищення, то позбутися забруднень з часом буде ще складніше, пише pixelinform.
Для чищення досвідчені господині рекомендують використовувати народні способи, які економлять не лише сили та час, а й гроші.
Господарське мило
Потрібно зробити розчин із тертого брусочка та теплої води. Масу, що вийшла, необхідно нанести на 20 хвилин на забруднення, а потім прибрати за допомогою вологої губки.
Лимонний сік
Лимонний сік є жиророзчинником. Потрібно нанести трохи засобу на щітку, а потім почистити забруднені ділянки.
Замість натурального соку можна застосовувати лимонну кислоту.
Якщо забруднення серйозні, то господині рекомендують змішати лимонку з содою і залишити на 10 хвилин, а потім змити. Результат здивує.
Звичайні губки для миття посуду виробники фарбують у різні кольори. Колір губки вказує на ступінь її жорсткості. Зелений колір свідчить, що абразивна частина губки дуже жорстка. За допомогою такої губки можна легко очистити застиглий жир, пригорілу їжу та її залишки, які вже засохли. З такою губкою варто бути обережнішими, є ризик пошкодити емаль.
Чорний колір вказує на максимальну щільність віскози та вміст абразивних речовин. Такі губки створені для видалення нагару та складних плям, і застосовувати їх на делікатних поверхнях не можна. Багато господинь взагалі не застосовують чорний скотч-брайт для посуду. Найчастіше такі губки використовуються для миття унітазу, ванни та раковини.
Коментарі