Ножі завжди важливо підтримувати гострими. Тоді вони добре різатимуть, а користуватися ними буде легко і зручно.
До того ж, заточувати ножі можна не лише спеціальними пристроями, є чимало способів, для яких підійдуть підручні засоби, пише Gazeta.ua.
Наприклад, нагострити ножі можна пилочкою для нігтів. Потрібно вибрати найжорсткішу пилочку й поставити її на тверду рівну поверхню. Далі можна обережно наточувати лезо ножа по її поверхні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відмити каструлю від пригорілого молока. Чотири дешеві способи
Можна також використати будь-який керамічний посуд. Його слід перевернути іншим боком. Там зазвичай є жорстка смужка, по ній потрібно проводити ножем з обох боків. А потім кілька разів потерти ножем швидко. Після цього ніж слід сполоснути водою.
Поточити ніж можна навіть до відчиненого вікна в автомобілі або будь-яким склом. Але важливо, щоб на склі не залишались подряпини.
Зрештою, можна взяти два ножі й нагострити один об тупий кінець іншого. Щоб ніж став гострішим, вистачить провести ним кілька разів.
Ножиці доволі часто за активного використання стають тупими. А гострити їх не так просто. Але є один спосіб, який допоможе швидко нагострити ножиці навіть, якщо на лезах з'явилася іржа.
Господарським милом не лише перуть речі та виводять різноманітні плями. З його допомогою вирішують й безліч інших проблем. Милом чистять меблі, килими й навіть підлогу. А ще господарське мило добре справляється з брудом та нагаром на посуді. Якщо знати невеликий секрет, можна легко почистити від нагару сковорідку.
Коментарі