понеділок, 11 грудня 2023 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог активно наступає на п'яти напрямках фронту - Маляр

Ворог активно наступає на п'яти напрямках фронту - Маляр
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники основні наступальні сили нині сконцентрували на сході України.

Зараз ворог активізувався і веде активні дії на п'яти напрямкам наступу. Це - Куп'янський, Лиманський, Бахмутський, Мар'їнський та Авдіївський, повідомила колишня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, на всіх напрямках ситуація напружена.

"Раніше ворог діяв по цих напрямках з різною інтенсивністю, зараз активізувався скрізь. Це Схід, але за них відповідають різні угруповання військ (ОСУВ). Куп'янський, Лиманський, Бахмутський - це "Хортиця", командувач Олександр Сирський. Мар'їнський та Авдіївський - це "Таврія", командувач Олександр Тарнавський", - пояснила Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ контролюють увесь острів Великий Потьомкін на Херсонщині - нові карти боїв

За її словами, ворог не полишає мету вийти на Куп'янськ. Щоб створити для цього умови штурмує Синьківку. Підтягує туди резерви. Але все безуспішно.

"Не менш складна ситуація на Лиманському напрямку. Там ворог штурмує Терни, Житлівку та інші населені пункти і теж підтягує нові сили переважно на заміну знищених. Також ворог наступає на Бахмутському напрямку - північніше та західніше від Бахмута. Як і раніше, на цьому напрямку вони використовують найбільш підготовлені свої підрозділи - десантників, спецпризначенців. Але наші тримають оборону і не пропускають ворога", - зазначила Маляр.

Ворог також не полишає спроб оточити Авдіївку. Там уже більше року українські бійці мужньо відбивають ворожі атаки.

"Так само на Мар'їнському напрямку. Більше року ворогу не вдається просунутись вглиб нашої території. В різних джерелах ви можете зустрічати інформацію про втрачені на сході позиції. А от у зведеннях Генштабу цієі інформації немає. Чому? Тому що під час активних бойових дій позиції можуть за день декілька разів переходити під контроль однієї чи другої сторони. Так, ми іноді тимчасово втрачаємо деякі позиції, потім повертаємо. Така динаміка бойових дій. Але в кінцевому підсумку просування ворога та остаточної втрати позицій немає", - зазначила Маляр.

За її словами, на півдні України атак ворога дещо менше. Але бої там теж тривають.

"Наші відбивають атаки і тримають оборону. Зокрема, на Запорізькому напрямку ворог не полишає плани повернути втрачені під час деокупації населені пункти. Щодо лівого берега Херсонщини - ситуація складна", - додала Маляр.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

На Херсонському напрямку ЗСУ утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають ураження по тилах противника.

Зараз ви читаєте новину «Ворог активно наступає на п'яти напрямках фронту - Маляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути