пʼятниця, 12 травня 2017 23:28

10 ідей, як із вузького коридору зробити вишукану кімнату
20

Розширити коридор можна граючи зі світлом, кольором і аксесуарами
Фото: dekorin.me
Розширити коридор можна граючи зі світлом, кольором і аксесуарами
Розширити коридор можна граючи зі світлом, кольором і аксесуарами
Розширити коридор можна граючи зі світлом, кольором і аксесуарами
Розширити коридор можна граючи зі світлом, кольором і аксесуарами

Довгий вузький коридор при правильному оформленні стає зручною кімнатою в домі. Його гості бачать в першу чергу при вході. Тому варто витратити час і зусилля, щоб зробити його красивим та практичним.

1. Розширити вузький коридор можна кількома способами: граючи зі світлом, кольором стін і підбором оздоблювальних матеріалів.

Щоб додати легкості інтер'єру, використовуйте світлі шпалери для стін, наприклад, модних пастельних або нейтральних тонів. Непогано будуть виглядати і холодні відтінки, які послужать освіжаючим фоном для темних меблів і інших елементів.

2. Темні шпалери для вузького коридору рекомендується використовувати в поєднанні з яскравим освітленням, дзеркалами і світлою обробкою

3. Темні двері на тлі більш світлих стін - ще одна корисна ідея для дизайну вузького коридору, яка дозволяє візуально збільшити площу простору.

4. Щоб не захаращувати тісний інтер'єр, використовуйте в коридорі компактні меблі. Стіл-консоль з підвішеним над ним дзеркалом, вузьку шафу-купе (глибиною 40-45 см) з дзеркальними дверцятами, вбудовані шафи і тумби з відкритими полицями. Також підійдуть вішалки і гачки для курток і сумок, кошики для взуття та інші організаційні предмети, які позбавлять вузький коридор від безладу і не займуть багато місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 меблів-трансформерів, які економлять простір кімнати

5. В коридорі, зазвичай, мало природного сонячного світла, тому яскраве освітлення не тільки візуально розширює простір, але і підкреслює оригінальний дизайн.

Наприклад, популярним вибором для довгого вузького коридору є настінні світильники. Підвісьте бра біля дзеркал, скляних або інших блискучих елементів в коридорі і вони красиво розіб'ють простір і додадуть вишуканий штрих нудною довгій стіні.

6. Декоративні підвісні і стельові світильники додадуть стиль і затишок дизайну вузького коридору, особливо в поєднанні з картинами або іншим настінним декором.

7. Вузький коридор буде здаватися ширшим, якщо прикрасити його світлої килимовою доріжкою, особливо в горизонтальну смужку. Це ж відноситься і до дерев'яних підлогових покриттів - укладати дошки рекомендується перпендикулярно, а не паралельно стінам.

Зараз ви читаєте новину «10 ідей, як із вузького коридору зробити вишукану кімнату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути