Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2012 00:00

Запалені лімфовузли лікує ехінацея

Полтавка Ірина Макогон, 29 років, вилікувала запалені лімфовузли настоянкою ехінацеї.

— Довго не могла видужати від ангіни. У перші дні під підборіддям вискочили дві тверді гульки. Не зменшувалися, навіть коли видужала. Було боляче торкнутися. Подруга-фітотерапевт порадила настоянку ехінацеї, — розповідає Ірина.

Після сніданку крапала 10 крапель у склянку, на чверть заповнила її водою. Наступного дня налила соку. Треба, щоб напій був теплий. Пила чотири рази на день.

— Доки в організмі все добре, лімфовузлів не помічають. При будь-якому запаленні вони збільшуються, — каже столичний терапевт Ірина Богачевська, 49 років, — Найчастіше на шиї — при ангіні, застуді чи грипі. Гірше, коли під пахвами. Так починається сильне запалення — лімфаденіт. Тоді їх треба вирізати під наркозом.

Ехінацея й справді допоможе, каже Богачевська. Вона має антисептичні властивості.

— Замість настоянки можна самому приготувати сироп. Закип'ятіть у каструлі склянку води. Вкиньте чотири столові ложки сухого кореня ехінацеї. Його продають в аптеці.

Суміш перемішують і варять на малому вогні ще 20 хв. Переливають у склянку і додають столову ложку сухого листя перцевої м'яти. Під кришкою настоюють 5 хв.

— Процідіть суміш, додайте мед за смаком. Дорослі мають приймати 1-2 столові ложки сиропу тричі на день, доки лімфовузли не зменшаться. Для дітей до 10 років порцію зменшують удвічі.

Зараз ви читаєте новину «Запалені лімфовузли лікує ехінацея». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути