Ексклюзиви
понеділок, 30 вересня 2013 00:30

Вино з глоду сприяє травленню

73-річна Лідія Крисань із Черкас восени понижує тиск вином із глоду.

— 5 літрів глоду кладу в 10-літровий бутель. Додаю кілограм цукру. Із трьох лимонів та апельсинів зрізую цедру й подрібнюю в бутель. Відтискаю туди сік.

Додає склянку процідженого міцного чаю й столову ложку винних дріжджів. Усе перемішує й доливає холодну воду до плічок.

— Має бродити в теплому місці чотири дні. Тоді закриваю пробкою з відвідною трубкою. Ставлю у прохолодне місце на місяць, щоб добродило. Потім видаляю жом і додаю півкіло цукру. Ставлю під затвор для дозрівання на місяць. П'ю по 100 грамів перед їжею двічі на день. Можна підігрівати. Дуже смачне й ароматне, — додає Лідія Крисань.

Терапевт із Запоріжжя Володимир Медведєв радить пацієнтам пити вино з глоду.

— У глоді є речовини, що сприяють хорошому засвоєнню важкої їжі, — каже. — Багато калію, а це корисно для серця. Зміцнюються судини, зникають набряки. Якщо до вина додати ложечку меду, то знімете запалення в кишечнику. Не раджу вагітним.

Зараз ви читаєте новину «Вино з глоду сприяє травленню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути