— Шампанське містить гази, завдяки яким алкоголь швидше всмоктується, — каже нарколог 64-річна Людмила Кондратюк із Черкаського наркологічного центру. — Людина вмить п'яніє, але швидко й тверезіє.
Алкоголь із міцних напоїв всмоктується повільніше, однак і виходить довше.
— Є добова норма — 40 грамів міцних напоїв, 125 вина або 330 грамів пива, — продовжує. — Від такої кількості спиртного не буде шкоди організму й похмілля наступного дня. Варто вживати один вид алкоголю.
— Випите закушуйте м'ясними й рибними стравами, овочами. Корисно їсти шматочок лимона з сіллю і ківі. Фрукти містять речовини, що допоможуть перетравити спиртне, жирну і білкову їжу. Слід вживати багато води чи соку, але уникати газованих напоїв.
Якщо забагато випили, наступного дня з'являються симптоми похмілля — нудота, блювота, головний біль. Аби полегшити стан слід прийняти прохолодний душ.
— Людині треба випити багато води й чаю. Добре діє розсіл чи мінеральна вода "Боржомі". Слід прийняти будь-який сорбент, що поглине токсини з шлунково-кишкового тракту і виведе їх з організму.
Коментарі