понеділок, 10 вересня 2012 05:00

Слабке серце мають люди із четвертою групою крові

 

— Місяць тому почало колоти в серці, зранку паморочилося в голові. Пішла до кардіолога. Сказав, що вчасно. Маючи четверту групу крові, треба частіше перевіряти серце, — розповідає киянка Марина Ющук, 29 років.

30-річна Олена Герман, кардіолог з Інституту педіатрії, акушерства і гінекології підтверджує, що люди із рідкісною четвертою групою крові більше ризикують мати серцево-судинні недуги.

— Таку мають лише 7 відсотків українців. Недавно вчені виявили, що в організмі людей із четвертою групою крові виробляється багато м'якого холестерину, який закупорює артерії. У них найчастіше стається інфаркт міокарда, тому раз на півроку варто перевірятися в кардіолога.

Групи крові формувалися протягом багатьох тисяч років залежно від клімату та способу життя.

— Залежали від харчування та місцевості. На нових територіях доводилося боротися з іншими інфекціями, тому склад крові й імунітет теж змінювалися.

Четверта група крові — наймолодша. З'явилася, коли люди розселилися по різних континентах і змішали три попередні групи.

— Тоді вже не треба було боротися за виживання, тому в людей із четвертою групою — слабкий імунітет, такі легко підхоплюють застуду й інфекції. У них чутливий шлунок. Варто їсти більше молочних продуктів, фруктів і овочів.

Корисні також вівсяна крупа, хрусткі хлібці, курятина, яйця.

— Люди з третьою групою мають міцну систему травлення, можуть харчуватися майже всім. Найкорисніші для них — сири, кефір, молоко, бо ця група виникла, коли почали приручати свійських тварин. Горіхи добре лише волоські та мигдаль.

Пацієнтам із другою групою крові лікар радить добре слідкувати за харчуванням, бо ризикують мати анемію, діабет, хвороби печінки та жовчного міхура.

— Для цього треба їсти менше м'яса, бо воно формує запаси жиру. Найкраще підійде овочева дієта, яка заодно зміцнить шлунок.

Перша група — найстійкіша до хвороб, бо була ще в первісних людей.

— Організм сильний тоді, коли людина живе в тих же умовах. Люди з першою групою важко переносять зміни клімату. Є в мене така пацієнтка, то в неї і серце боліло, і алергія на пилок квітів виникла, коли літала відпочивати в Туніс. Не бажано кардинально міняти й харчування, бо страждатиме серце й імунна система. Треба їсти менше хліба й зернових. Більше — вареного курячого м'яса та свинини.

За групою крові худне Алла Пугачова

Протягом кількох років у Москві популярна дієта доктора Волкова. За його методом худнуть російські естрадні співаки. Серед них — 63-річна Алла Пугачова та 48-річна Альона Апіна. У клініці здають кров, щоб визначити сумісність продуктів.

— В Алли — третя група крові, тому їй корисні молочні продукти, — розповідає подруга Пугачової, свого прізвища не називає. — Обрала кефірну дієту, за якою втрачала по півтора кілограми щодня. Але це тоді, коли їй треба було терміново схуднути. На такій дієті можна сидіти лише три дні.

Альона Апіна їсть знежирене м'ясо, уникає гострих страв. Відмовилася від консервів і смаженого на олії. У співачки перша група крові.

 

Зараз ви читаєте новину «Слабке серце мають люди із четвертою групою крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути