— Чайну ложку насіння кропу заливаю склянкою окропу, настоюю годину. Проціджую й даю малому по чайній ложечці тричі на день, — каже Марина Сергійченко, 24 роки, з Кіровоградщини. Має однорічного сина. — Тоді не буде здуття, не мучитимуть спазми й болі в животі. А мені лікарка порадила робити настоянку з кропом для посилення лактації. Столову ложку насіння залити склянкою окропу. Настоювати дві години в термосі. Процідити й пити по півсклянки двічі на день.
— Кріп — сильний антиоксидант. Виводить токсини, прискорює обмінні процеси, — розповідає фітотерапевт Наталія Захарченко, 32 роки. — Його насіння для шлунка — ліки. Вітаміну С у кропі втричі більше, ніж у лимоні. Містить усі вітаміни групи В, цинк, залізо, калій, магній. Якщо підсипати його у страви, очищує нирки. Ефективний при жовчнокам'яній хворобі.
Радить з'їдати чайну ложку насіння з чайною ложкою меду хоча б раз на день.
— Міцним відваром із насіння кропу корисно вмиватися тим, хто страждає від вугрів. Слабкий підійде для ніжної шкіри, додасть їй еластичності. Проте гіпотонікам треба бути обережними — великі дози кропу розширюють судини й знижують кров'яний тиск.
Коментарі