Ексклюзиви
понеділок, 20 листопада 2017 06:50

Простріли шиї заспокоюють мелісовим чаєм

Автор: www.mama-news.ru
  Щоб розслабитися, п’ють чай із м’ятою чи мелісою
Щоб розслабитися, п’ють чай із м’ятою чи мелісою

— Із прострілами в шиї провалялася три дні в ліжку. Важко було головою поворушити. Стріляло так різко, що віддавало в потилицю і німіло плече. Це я так проїхалася в трамваї, в якого заклинило люк. Увечері нічого не боліло, а вранці не змогла на роботу піти, — говорить 52-річна Олена Лаврухіна з Дніпра.

— При болях у шиї треба лікувати м'язи, — розповідає столичний терапевт Захар Корченюк, 32 роки. — Таблетки заглушують біль, але проблема не зникає. Може виникнути після навантаження чи переохолодження. Останнє найчастіше проявляється весною та восени при зміні погоди. Біль у кожного різний: стріляючий, ниючий, ріжучий або пульсуючий.

Радить не робити різких рухів.

— Часто пацієнти кажуть, що лікуються масажем. Це найгірше вирішення. Як можна розминати запалений м'яз і чекати, що від цього полегшає. Шия починає боліти ще сильніше — аж вити хочеться.

Потрібно пити протизапальні препарати. Робити компреси з димексидом та мастити мазями. Для посилення їхньої дії шию обмотують шарфом або вовняною хусткою. Щоб розслабитися, п'ють чай із м'ятою чи мелісою. Коли м'язи у стані спокою, біль ущухає. Можна також прикласти до потилиці полотняну торбину з теплою сіллю. Сухе тепло зігріває не гірше компресу.

Часто хворі не звертаються до медиків, лікуються самі.

— Шию треба показати ортопеду, навіть коли біль минув, — додає терапевт. — Це можуть бути прояви остеохондрозу шийного відділу хребта. Коли його запустити, може початися руйнування міжхребцевих хрящів.

Зараз ви читаєте новину «Простріли шиї заспокоюють мелісовим чаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути