понеділок, 13 січня 2020 06:05

Прополіс полегшує зубний біль

— Скільки себе пам'ятаю, завжди боліли зуби, — згадує 60-річна Марія Онишків із Івано-Франківська. — Щоб не садити печінку знеболювальними, рятуюся народним методом.

При зубному болю допомагає полоскання рота протизапальними настоями. Заспокійливу дію має відвар із ромашки.

Марія Онишків заливає склянкою окропу 2 ч. л. сухих квітів. 20 хв. тримає над водяною банею. Охолоджує до кімнатної температури і полоще ротову порожнину.

— Намагаюся тримати відвар у зоні хворого зуба. Полегшення від полоскання триває кілька годин, — продовжує. — Можна запарювати звіробій, м'яту, мелісу і календулу.

Знеболювальну дію має прополіс. Сприятливо впливає на запалення. Шматочок прополісу прикладають до зони ураження. Він зніме ниючий біль за пів години. Також роблять розчин для полоскання зі спиртової настоянки на основі прополісу. Її розбавляють теплою водою у пропорції 1:1.

— Найдешевшим засобом є морська сіль, — додає. — Одну столову ложку змішую з такою ж кількістю соди. Заливаю двома склянками води і додаю кілька крапель йоду. Такий розчин знезаразить слизову рота і послабить біль.

Зараз ви читаєте новину «Прополіс полегшує зубний біль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути