понеділок, 26 березня 2018 00:50

Пробіотики захищають організм від вірусів

Автор: www.egida.by.
  Квасоля та горох  містять пробіотики — речовини, що покращують мікрофлору кишечника
Квасоля та горох містять пробіотики — речовини, що покращують мікрофлору кишечника

— Є хвороби, які без антибіотиків не лікують. Проте речовини, що вони містять, шкодять мікрофлорі кишечника. Вбивають як хвороботворні, так і корисні бактерії, — каже столичний терапевт 33-річний Захар Корченюк. — Якщо залишити все як є, розвинеться дисбактеріоз.

Щоб відновити мікрофлору, слід обмежити вживання важкої білкової їжі — свинини, яловичини, бобових і молока. Варто їсти курятину, рибу, кисломолочний сир. Також краще відмовитися від манної та рисової каші, випічки та цукерок.

— Та без пробіотиків не обійтися. Це препарати, що містять живі культури корисних бактерій — біфідо- і лактобактерій.

Беззаперечним фактом є вироблення організмом під дією пробіотиків антитіл до вірусів, зміцнення імунної системи та руйнування токсинів, які виділяють хвороботворні мікроорганізми.

— У міжсезоння організм атакують вірусні та бактеріальні інфекції. Людині потрібен міцний імунітет, щоб протистояти. Його не буває без нормальної мікрофлори. Мої пацієнти дивуються, чому питаю про стан кишечника, якщо вони хворіють на грип. Насправді одне без другого не буває. 70 відсотків клітин, що відповідають за імунітет, розташовані в кишечнику. Тому для покращення імунітету й підвищення працездатності потрібно приймати не імуномодулятори чи вітаміни, а пробіотики.

Крім зміцнення імунітету, пробіотики ще прискорюють одужання і зменшують кількість ускладнень.

— Кращий ефект мають комбіновані пробіотики. До їхнього складу входять різні штами лакто- та біфідобактерій, а також інулін. Це речовина, що допомагає бактеріям довше діяти.

Приймати пробіотики потрібно не менш як три тижні та не більш як два місяці.

— Пробіотики є і в продуктах, але у меншій кількості. А саме — в сирі, йогурті, кефірі, кукурудзяних пластівцях, горосі, квасолі, бананах і соєвому соусі.

Зараз ви читаєте новину «Пробіотики захищають організм від вірусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути