понеділок, 05 березня 2018 05:05

При грипі голова болить в ділянці лоба та скронь

— За цю зиму син хворіє втретє, — розповідає 34-річна Оксана Пилипець із Івано-Франківщини. — Пропив курс вітамінів для імунітету, але цього тижня різко підвищилася температура. Не можу зрозуміти — це застуда чи знову грип. Аналізи приймають лише в районній лікарні. Дитину в такому стані не хочу везти за 20 кілометрів.

— Грип у середньому протікає важче, ніж застуда, — каже завідувач терапевтичного відділення харківської поліклініки Олександр Рильцов, 43 роки. — Для недуги характерне раптове підвищення температури. Згодом з'являється кашель і нежить. Більш виражені загальні симптоми — слабкість, розбитість, біль у тілі.

Нежить і кашель рідко супроводжуються рясними виділеннями з носа й мокротою.

— Для грипу типовий головний біль у лобно-скроневій ділянці й почервоніння очей, — додає Рильцов. — Якщо наявні всі ці симптоми, варто звернутися до лікаря. Головне — вчасно діагностувати грип, щоб не допустити ускладнень — пневмонії, гаймориту.

Для профілактики слід уникати великого скупчення людей, часто мити руки, правильно харчуватися та регулярно гуляти на свіжому повітрі. Вакцинація від грипу рекомендована всім, але найбільш актуальна для тих, чия професія пов'язана із роботою з людьми.

Зараз ви читаєте новину «При грипі голова болить в ділянці лоба та скронь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути