Ексклюзиви
понеділок, 03 вересня 2018 07:55

Паразити поселяються на килимах та м'яких меблях

Автор: WWW.MEDIC.UA
  Якщо гострики з’явилися у когось одного, то означає, що вони є у всіх членів сім’ї. Лікують всю родину. Потрібно пити препарат і повторити це за два тижні
Якщо гострики з’явилися у когось одного, то означає, що вони є у всіх членів сім’ї. Лікують всю родину. Потрібно пити препарат і повторити це за два тижні

— Не знаю, як віддавати дитину в школу. Якась за літо стала в'ялою, нічого не їсть. Боюся, що на тих уроках геть зачахне. Я вже старалася дати їй щось перед обідом кисленьке. Такого ніколи не було, — розповідає киянка Кароліна Осьмук, 31 рік. — Не знаю, що робити. Картаю себе, що цього літа Богданочку не оздоровила. На роботі не дали відпустки, тому на море не їздили. Може б там трохи ожила. Здала аналіз на глисти, і все стало ясно. Завелися гострики, які мучили її зсередини.

Втома й млявість виникає від гельмінтів, які поселилися в організмі. Саме ці ­ознаки є першими сигналами для здачі аналізу на наявність паразитів.

— Глисти є у всіх людей, особливо в дітей, які ходять до садочка чи школи. Найчастіше це три види — гострики, аскариди й волосоголовець. Їх визначають виключно за аналізом калу, який потрібно робити тричі, — розповідає столичний паразитолог 37-річна Ангеліна Симонова. — Є поширене уявлення, що скрегіт зубів у дітей свідчить про наявність паразитів. Насправді це не так. Слід дивитися, чи дитина чухає сідниці. Також можна побачити гельмінтів у калі.

Глисти передаються від людини, від екскрементів і погано провареного м'яса.

— Якщо гострики з'явилися у когось одного, то означає, що вони є у всіх членів сім'ї. Поселяються на килимах, м'яких меблях, іграшках і шторах. Потрібно робити дез­інфекцію, тобто прати за високої температури. Лікують всю родину. Потрібно пити препарат і повторити це за два тижні.

Народні методи не завжди ефективні.

— Насіння гарбуза дійсно допомагає позбутися гельмінтів, але доза має бути не менше 300 грамів за раз. А це — не одна склянка лущеного насіння. Тому не треба мучити ні себе, ні дитину і випити просто таблетку. Прийом повторити за 10–12 днів. Хоча можливі й інші альтернативні методи лікування.

Настій чорного горіха виводить глистів за тиждень

— Вивела глистів настоєм чорного горіха. У ньому є рослинний антибіотик юглон, що знищує бактерії й гельмінти, — розповіла сумчанка Юлія Усик, 35 років.

1 ст. л. висушеного і подрібненого листя горіха заливає 0,2 л окропу. Залишає охолонути. Проціджує. У склянці кип'яченої води розчиняє 2 ч. л. настою. П'є натщесерце шість днів малими ковтками. Для поліпшення смаку додає мед або корицю.

Зараз ви читаєте новину «Паразити поселяються на килимах та м'яких меблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути