Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2018 06:30

Від грипу та ГРВІ померла третя людина

7-місячний хлопчик помер минулого тижня в Овідіопольському районі Одеської області. Про це стало відомо 17 грудня. Причина смерті гостра респіраторна інфекція. Батьки по допомогу не зверталися.

Це третя смерть від грипу та ГРВІ в Україні. Раніше в Харкові померли 9-річна дівчинка та 62-річна жінка. Для обох смертельним став вірус грипу типу А.

— В Україні спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ, але епідемії поки що немає, — розповідає Оксана Артемчук, 38 років, із Центру громадського здоров'я МОЗ України. — Епідемічний поріг перевищено всього на 1,8 відсотка. Така ситуація типова й очікувана.

В Україні три тижні активно циркулює вірус A Сингапур H3N2.

— Під час новорічних свят захворюваність спаде. Бо люди роз'їжджаються по домівках. Це своєрідний обмежувальний захід, який скерує захворюваність на спад. Але потім українці знову вийдуть на навчання чи роботу, що може спровокувати збільшення кількості хворих.

Зараз ви читаєте новину «Від грипу та ГРВІ померла третя людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути