понеділок, 15 квітня 2013 05:00

Від градусника провітрюють місяць

— 5-річна донька застудилася й сама міряла температуру. Заходжу в кімнату, а вона каже, що шкоду зробила. Розбила градусник, ртуть розлетілася маком по ліжку, розвіялася по килиму й паркету, — говорить киянка Марина Власюк, 38 років.

Токсиколог зі столичної лікарні "Охматдит" 37-річний Богдан Меметов радить першої ночі не лишатися в кімнаті, де розбили градусник. Білизну варто викинути.

— У термометрах українського виробництва — 1 грам ртуті. Це не так багато, аби сильно отруїтися. Якщо зібрати одразу, здоров'ю не загрожує. Але ртуть небезпечна випарами. Тому треба швидко відчинити вікна, провітрювати кімнату не менш як 3 години. Потім кімнату щодня провітрюють протягом місяця.

Ртуть не можна збирати пилососом, бо швидше рознесеться з повітрям.

Якщо дитина була близько від ртуті й за кілька годин має запаморочення, поблідла чи скаржиться на біль у животі, токсиколог радить викликати блювання. Могла її наїстися. Якщо симптоми не минули, слід викликати "швидку".

Зараз ви читаєте новину «Від градусника провітрюють місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути