Ексклюзиви
середа, 09 лютого 2011 10:22

Від гавайського масажу покращуються пам'ять та слух

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Валентина Сілваши із Закарпаття робить масаж
Валентина Сілваши із Закарпаття робить масаж

40-річна Валентина Сілваши із Мукачевого на Закарпатті практикує гавайський масаж — ломі-ломі. Каже, він допомагає очистити думки, знімає енергетичні тромби.

Валентина розкладає тапчан. У кімнаті на стінах висять вінки з квітів — ліми, на столі лежить декоративне каміння. Горить ароматична свічка, грає гавайська музика, світло вимкнене.

23-річна Олеся Добош з Ужгорода на гавайський масаж прийшла вперше. Роздягається, обмотується великим рушником і лягає на живіт.

Валентина розігріває олію з виноградних кісточок, змащує нею руки до ліктів. Масаж починає з ніг, повільно їх розтираючи. Працює долонями, передпліччями, пальцями.

У процесі виконує гавайські танці, нашіптує слово "алоха", що означає "любов". Масаж спини триває годину. Після цього клієнтка повертається горілиць. Валентина намащує їй руки, живіт, обличчя. За 2,5 год. накриває теплою ковдрою, дозволяє відпочити. Каже, можна поспати годину-дві.

— Під час сеансу люди впадають у транс, медитують. Відбувається обмін енергіями між мною і тим, кого я масажую. Відчуваю, про що думає людина, чим вона живе, який у неї характер, звички. Організм повністю відновлюється не лише на фізичному, а й на психоемоційному рівні. Покращуються кровообіг, пам'ять, слух, відновлюється рухливість суглобів, розслаблюються м'язи. Масаж помічний при астмі, паралічі. У людини збільшуються творчі можливості.

Валентина Сілваши за фахом фельдшер. Масаж почала робити рік тому. Цього її навчили гавайські цілителі — кахуни.

Каже, процедура протипоказана при інфекційних захворюваннях, отруєнні, високій температурі, онкології, переломах, набряках, ранах і наривах. Небажана людям старшого віку та дітям до 5 років.

— Цей масаж особливий, бо допомагає зняти енергетичні тромби. Коли вони є, починається спазм, який викликає хворобу. Де саме в організмі є блоки, я визначаю по твердості м'язів, рухливості чи скутості суглобів. Коли енергетичні блоки зняті, людина повертається у стан свого народження. Повний курс масажу має п'ять сеансів. Робити їх можна хоч щотижня.

Олеся прокидається за 40 хв. Валентина допомагає їй підвестися з тапчана, дає випити склянку джерельної води.

Зараз ви читаєте новину «Від гавайського масажу покращуються пам'ять та слух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути