Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 07:45

Від близнят зі спільним тілом відмовилися батьки

Автор: фото: REUTERS
  Двоголова дитина у китайському містечку Суйнін народилася через кесарів розтин. Патології не помітили під час ультразвукового дослідження
Двоголова дитина у китайському містечку Суйнін народилася через кесарів розтин. Патології не помітили під час ультразвукового дослідження

Минулого тижня в китайському містечку Суйнін, провінція Сичуань, народилися дівчатка-близнюки з одним тілом на двох. У сестер усі органи спільні, крім стравоходу і хребта. Лікарі кажуть, що розділити дітей майже неможливо.

— Це дуже рідкісна форма зростання немовлят. У кожного замало власних органів. Не можна ж відділити тільки голову зі стравоходом,  — говорить Пу Юхуа, лікар зі Суйніна. — Важко сказати, чи вони виживуть. За ними треба весь час доглядати, а батьки — селяни, їм ніколи.

Медики двічі робили матері ультразвукове обстеження. Дитину роздивлялися у профіль, тому не помітили, що має дві голови. Немовлята народилися за допомогою кесаревого розтину. Важили 4 кг, мали зріст 51 см. Батьки написали відмову. Новонароджених перевезли до окружної лікарні міста Чонкін.

Малюки зі спільним тілом з'являються на світ, коли запліднена яйцеклітина не може поділитися до кінця. Таких 4% з усіх випадків появи сіамських близнюків. Більшість народжуються в Азії та Африці. Зазвичай до року не доживають.

В американському штаті Міннесота живуть 21-річні Еббі та Брітані Генсел. Вони мають здорове спільне тіло, можуть окремо й одночасно їсти та писати.

Зараз ви читаєте новину «Від близнят зі спільним тілом відмовилися батьки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути