Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2008 15:18

Цьогорічний грип переходить у пневмонію

Через епідемію грипу поліклініки країни переведені на 7-денний робочий тиждень. Лікарі наголошують: цьогорічний вірус агресивний, дає багато ускладнень, особливо на легеневу систему.

— Побільшало хворих із післягриповими пневмоніями, — розповідає Олена Філіпова, 61 рік, завідуюча відділення пульмонології столичної клінічної лікарні N4. — Раджу не займатися самолікуванням, а звертатися до лікаря, який призначить препарати. Калина-малина — це добре, але не діє на вірус. Тому, якщо у вас третій день не падає температура, звертайтеся до лікаря. Це вже запалення, а не простуда.

Медики також радять залишатися вдома й не ходити на роботу. Ослаблений організм може підчепити ще одну недугу. Епідеміологи навіть хочуть узаконити карантин.

— Слід на законодавчому рівні впровадити правила введення карантину, — вважає заступник головного санітарного лікаря України Людмила Мухарська, 50 років. — Продумати, як зробити так, щоб діти не лишалися вдома під час карантину без нагляду дорослих. Імовірно, батькам видаватимуть довідку з поліклініки для пред"явлення на роботу.



Ознаки грипу

— температура;

— біль у лобі, за очними яблуками;

— ломота в тілі;

— сонливість, утома, важко зосередитися;

— можливі кашель та нежить.

Зараз ви читаєте новину «Цьогорічний грип переходить у пневмонію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути