Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 06:05

"Наш спосіб життя провокує хвороби хребта"

Автор: www.mednean.com.ua
  У медичному центрі ”Меднеан” використовують мануальну терапію. Вона знімає функціональні блоки і зміщення хребців, звільняє корінці від здавлювання. Курс лікування розрахований на 10 днів
У медичному центрі ”Меднеан” використовують мануальну терапію. Вона знімає функціональні блоки і зміщення хребців, звільняє корінці від здавлювання. Курс лікування розрахований на 10 днів

— Хвороби хребта зустрічаються не лише в літніх і працездатних людей, а й у дітей. Основними причинами є сильні фізичні навантаження, відсутність повноцінного відпочинку, травми, переохолодження чи спадковість. Наш спосіб життя провокує хвороби хребта, — розповідає головний лікар Чернівецького медичного центру "Меднеан" 38-річний Андрій Нечай.

— Симптоми тривалий час можуть ніяк не проявлятися. Тому пацієнти звертаються пізно, хвороба в цей час прогресує. Одні сподіваються, що саме мине, другі займаються самолікуванням. А набагато ефективніше почати боротися з недугою при перших проявах.

Хвороби хребта супроводжуються болем різного характеру. Остеохондроз і спондильоз — ниючим і слабким. Біль у поперековому відділі виникає при навантаженні, а згодом турбує і в стані спокою. У хребті виникають протрузії та міжхребцеві грижі. Затискаються і подразнюються нервові корінці. Грижа хребта поперекового відділу викликає защемлення корінців, які формують сідничний нерв. Людині так болить, що не може ходити, сидіти, порушується чутливість ніг.

Проблеми із шийним відділом хребта виникають через його найбільшу рухливість.

— Порушується кровопостачання головного мозку. Турбує головний біль, починаються проблеми із зором і слухом, погіршується пам'ять і увага. Може бути запаморочення. Хвороби хребта в грудному відділі супроводжуються сильним болем у спині й дискомфортом. Часто порушується діяльність внутрішніх органів, — додає Андрій Нечай.

У медичному центрі "Меднеан" захворювання хребта лікують за допомогою розроблених і перевірених методик.

— Ми спочатку усуваємо основну причину болю, а потім лікуємо симптоми. Застосовуємо індивідуальний підхід, підбираємо методи терапії. Маємо сучасне фізіотерапевтичне та діагностичне обладнання. Остеохондроз — це процес старіння хребта, який вилікувати неможливо. Але його можна зробити неактивним, поборотися з ускладненнями і зупинити прогресування. Операції з видалення гриж теж є не ефективними. Бо знову ж таки не усувають причину їх виникнення. І через короткий період на цьому місці чи в іншому знову з'явиться грижа, — каже Андрій Володимирович.

У медичному центрі "Меднеан" використовують мануальну терапію. Вона знімає функціональні блоки і зміщення хребців, звільняє корінці від здавлювання.

— Хребет лікуємо лазером, ультразвуковою, ударно-хвильовою, електричною і магнітною терапією. Фізіотерапія знімає запалення і біль, посилюється відновлення тканин. Застосовуємо ручний масаж спини, гідромасаж та озонові ванни, підводну та суху витяжки. Нормальний тонус спинних м'язів забезпечує фіксацію та захист хребетного стовпа від перевантажень. Нормалізує кровопостачання його структур. Такий комплексний підхід до захворювань хребта й лікування спини забезпечує покращення рухливості, загального самопочуття і повертає пацієнтів до повноцінного життя. Курс лікування розрахований на 10 днів. В окремих випадках, продовжуємо його до досягнення потрібного результату, — говорить Андрій Нечай.

Медичний центр "Меднеан" існує з 2006 року. За цей період у ньому успішно оздоровилися понад 20 тис. хворих. Тут лікують суглоби, опорно-руховий апарат. Займаються реабілітацією військовослужбовців, учасників АТО, спортсменів і хворих, які перенесли інсульт.

Центр "Меднеан" розташований у Чернівцях на вул. Прип'ятська, 6/а.

Контакти: 0(96) 923 25 33, 0(98) 39 49 743, 0(372) 567 100.

Email: [email protected]

Сайт http://mednean.com.ua

Зараз ви читаєте новину «"Наш спосіб життя провокує хвороби хребта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути