вівторок, 08 листопада 2011 05:00

На зміну погоди загострюються астма й гастрит

Автор: фото з сайта www.poltava.pl.ua
  У дітей на зміну погоди болить голова, нудить
У дітей на зміну погоди болить голова, нудить

Від метеоумов залежать понад третина українців. На зміну погоди реагують судини, серце, суглоби, органи травлення. За високого атмосферного тиску виникають спазми судин та бронхів.

— Найчастіше реагують хворі на вегетосудинну дистонію, цукровий діабет, ревматизм, — каже столичний лікар-невропатолог 48-річний Петро Іванчук. — Чутливі до перепадів гіпертоніки, сердечники. Знижений вміст кисню в повітрі негативно впливає на людей із бронхіальною астмою.

Метеозалежних також нудить. Київський гастроентеролог 50-річний Юрій Кійченко пояснює, під час магнітної бурі хвороби органів травлення більше даються взнаки.

— Під час зміни погодних умов активізуються всі болячки. Підвищується енергетика всіх клітин організму. Загострюються гастрит, панкреатит, коліт. Болить кишківник, підвищується температура тіла. Це тому, що хворі клітини також стають активними.

Науковці Одеського університету ім. Мечникова розробляють ліки, які допоможуть послабити реакцію метеозалежних людей на погоду. Зуміли виокремити зі шкірки синього винограду  рослинний пігмент меланін. Він має антиоксидантний та імуномодулювальний впливи.

— Людина погано почувається через перепад температури, тиску, магнітні бурі, бо її судини звужуються. Тому й болять голова, серце, скаче тиск, — каже Борис Галкін, завідувач лабораторії синтезу лікарських препаратів університету. — А меланін позитивно впливає на судини. Якщо вдасться зробити такі ліки, вони подіють не відразу. Приймати їх треба довго.

Зараз учені досліджують властивості ліків на тваринах. Створюють тим умови, в які потрапляє метеозалежна людина — підвищують температуру повітря, тиск.

— Вводили наш препарат. Після нього миші почали краще почуватися. Але ми ще не знаємо, як речовина впливає на кожен орган. Цей препарат також має радіозахисну дію. В організмах багатьох тварин у Чорнобилі виявили меланін.

Ліки на основі цієї речовини також допомагають подолати наслідки стресу, захистити та адаптувати організм до шкідливих впливів навколишнього середовища.

У негоду корисні червоне вино та зелений чай

Борис Галкін радить метеозалежним запивати їжу червоним вином.

— Купуйте не порошкове, а натуральне. Таке містить меланін. Щодня треба випивати не більше 100 грамів під час обіду. Через кілька місяців емоційний і фізичний стани значно покращаться. Так роблять грузини, тому й довго живуть. Один учений, який 90 років очолював Інститут виноградарства і виноробства імені Таїрова, щодня випивав келих справжнього червоного вина. До кінця днів мав високу розумову активність і працездатність.

Гастроентеролог Юрій Кійченко радить метеозалежним відмовитися від збадьорливих напоїв.

— Забудьте про кока-колу, каву, какао, шоколад, чорний чай, усі види алкоголю. Краще пийте зелений чай — три-чотири рази на добу.

 

Зараз ви читаєте новину «На зміну погоди загострюються астма й гастрит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути