Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2012 07:00

Чоловікам шкодять тісна білизна і мобільний

Автор: фото з сайта www.f5.ru
  Ризикують стати безплідними велосипедисти, бо їхня промежина постійно стискається і зазнає ударів. Також ті, хто перегрівається у лазні чи в тісному одязі
Ризикують стати безплідними велосипедисти, бо їхня промежина постійно стискається і зазнає ударів. Також ті, хто перегрівається у лазні чи в тісному одязі

— Безпліддя треба починати лікувати з чоловіка, — каже столичний акушер-гінеколог Михайло Терещенко, 34 роки. — До нас ходила жінка із загином матки. Перевірили, що труби прохідні, овуляція була. Але не вагітніла, і все. Казала, чоловік обстежувався, має дітей від першого шлюбу. Мусили через маленький розріз дивитися, чи немає спайок. Залишився один варіант — алергія на сперматозоїди. Вона привела чоловіка, а в нього — нуль сперми. Дитина була не його.

Кожне десяте подружжя безплідне. У 40% випадків причиною є жінка. У 15% пар немає дітей через несумісність, говорить уролог-андролог Павло Аксьонов, 35 років.

— Чоловіче безпліддя настає, коли у спермі замало сперматозоїдів. Також — коли вони неякісні, погано рухаються або сім'явивідні шляхи непрохідні. 28-річний чоловік був безплідний вісім років. Обстеження показало, що в нього варикоз сім'яного канатика і замало активних сперматозоїдів. Ми зробили операцію, і зараз пара має дитину. При водянці яєчка або паховій грижі у мошонці збирається рідина, яка її стискає. Порушується кровообіг. Ризик стати безплідними мають велосипедисти, бо в них промежина постійно стискається та зазнає ударів.

Якість сперми гіршає через стреси, недосипання, брак білків і вітамінів. Також — від поганої екології, куріння, алкоголю, наркотиків, стероїдів й антибіотиків. Сперматозоїдів меншає й через електромагнітні хвилі.

— Не раджу носити мобілку на поясі або сидіти з ноутбуком на колінах. Яєчкам також шкодить перегрів, тому після сауни треба охолодитися. Перегріваються й у тісній білизні. У 29-річного Володимира дружина не вагітніла три роки. Вони лікувалися у багатьох лікарів, бо у спермі знайшли 5-10 лейкоцитів, які зазвичай сигналізують про запалення. Пройшли 10 курсів антибіотиків. Ми скасували все лікування, і жінка завагітніла. Така кількість лейкоцитів — безпечна, якщо немає скарг.

Інколи сперматозоїди склеюються і погано рухаються. Це буває внаслідок хронічного простатиту або нерегулярного сексу.

— Майже в половині випадків чоловіче безпліддя виліковують. Якщо у сімені є живі рухливі сперматозоїди, їх вводять жінці штучно. До мене звернувся 32-річний чоловік. Дружина п'ять років не вагітніла. У спермі сперматозоїдів не було. Ми дістали їх із тканини яєчка, провели запліднення в пробірці. Зараз виховують здорову дитину.

Від сексу утримуються три доби

Якщо за рік парі не вдається зачати дитину, жінка має обстежитися в гінеколога, чоловік — в уролога-андролога. Партнеру слід зробити аналіз сперми — спермограму.

— Для точності її роблять тричі з інтервалом два-три тижні. Перед здачею слід три доби утримуватися від сексу. Нормальний об'єм сперми — більше ніж 2 мілілітри. Це чайна ложка.

 

20

мільйонів сперматозоїв у мілілітрі сперми необхідні для запліднення.

600 000

часток шкіри відшаровуються від тіла щогодини. Це 1 кг на рік. У подушці живуть 1 млн мікрокліщів, що харчуються злущеною шкірою.

 

Зараз ви читаєте новину «Чоловікам шкодять тісна білизна і мобільний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути