Ексклюзиви
пʼятниця, 06 жовтня 2017 05:36

Лікування ударними хвилями може запобігти операції

Автор: Ірина Левицька
  Лікування ударними хвилями — один із кращих методів боротьби з п’ятковою шпорою, міжхребцевою грижею і остеохондрозом
Лікування ударними хвилями — один із кращих методів боротьби з п’ятковою шпорою, міжхребцевою грижею і остеохондрозом

Лікування ударними хвилями стає популярним серед пацієнтів. Методика допомагає позбутися захворювань опорно-рухового апарату й урологічних хвороб без операції. Ударні хвилі подібні до тих, що виникають в атмосфері після удару блискавки. Викликають вібрацію усередині тіла, що не руйнує тканини, а запускає механізм їхнього відновлення.

Ударно-хвильову терапію на високопрофесійному рівні успішно застосовують у львівській клініці UROSVIT, що на вул. Огієнка, 3, — територія Клінічної лікарні львівської залізниці.

— Терапію застосовують при лікуванні захворювань м'язів і сполучних тканин, плечових і ліктьових суглобів, стоп, сухожиль і зв'язок. Є одним із кращих методів боротьби з п'ятковою шпорою, міжхребцевою грижею і остеохондрозом. Допомагає також при спортивних травмах і переломах, — каже ортопед-травматолог клініки UROSVIT Роман Нерепеха.

Вплив ударної хвилі руйнує, "розкришує" рубцеву тканину. Поліпшує відтік лімфи, сприяє зняттю набряку, прискорює очищення тканин від шлаків. Також покращує капілярний кровообіг і живлення клітин, віддалених від капілярів. Усуває дрібні кісткові нарости, що накопичуються в суглобах, хрящах і місцях прикріплення сухожиль і зв'язок. Поліпшує регенеративні процеси в кісткових тканинах. Активізує обмін речовин у м'язах і зв'язках, відновлює еластичність.

Лікар розповідає про пацієнта, який мав проблеми з плечовим суглобом.

— Він відомий хокеїст. Три місяці перед зверненням скаржився на біль у плечі. Не міг навіть руку знайомому потиснути, не те, щоб підняти її. У плечі було запалення та відкладення солей. Жодні мазі та пігулки не допомагали. Наслідком могло б бути повне знерухомлення плеча. Після ультразвуку провели йому чотири процедури ударно-хвильової терапії. Потім призначили медикаментозне лікування. За два місяці кальцинування повністю розсмокталися і зникли больові відчуття, викликані запаленням і набряком.

До того як дослідили ефект лікування ударними хвилями і створили досконале обладнання, в таких клінічних випадках хірурги оперували хворого. Тепер можна досягти максимального ефекту без розрізів та анестезії.

Залежно від діагнозу пацієнта у клініці проводять від трьох до восьми процедур з інтервалом п'ять-сім днів між ними. Процедура комфортна й безболісна. Триває 15–20 хв. Ефект лікування залежить від ступеня розвитку хвороби. Полегшення настає упродовж 72 год. після першої процедури.

— Методику лікування ударними хвилями часто порівнюють із масажем, але вона має більш глибокий вплив на тка­нини. Крім того, ефективна при проблемах з сухожиллями, що неможливо промасажувати вручну, — говорить ортопед.

Ударно-хвильову терапію широко застосовують в усіх напрямках урології: при простатитах і синдромах хронічного тазового болю, еректильних дисфункціях і фіброматозах.

— Лікуванню, що може запобігти хірургічному втручанню, намагаються віддавати перевагу провідні медики у всьому світі, — каже уролог клініки UROSVIT Володимир Якубовський. — Навіть при аденомі простати, коли відбувається розростання залози, процедури з ударно-хвильової терапії допомагають відтермінувати оперативне втручання й зупинити процес.

Розповідає про лікування хронічного простатиту.

— Пацієнт півроку мав тазовий біль і порушене сечовипускання. До того як звернувся до нас, проходив медикаментозне лікування, яке не допомогло. Призначили п'ять процедур. Одразу після процедур став нормально ходити в туалет, тазовий біль теж припинився, — додає Володимир Якубовський.

Клініка UROSVIT відновлює та зміцнює здоров'я пацієнтів із 2010 року. На місці можна здати всі необхідні для лікування аналізи та пройти обсте­ження. Високої ефективності лікування досягають правильною постановкою діагнозу, призначенням дієвих і безпечних ліків і застосуванням професійного обладнання.

Адреса клініки м. Львів, вул. Огієнка, 3.

Вхід з двору, перший поверх.

Emails [email protected]

Тел.: 0(32) 226 30 80

0(96) 700 30 80, 0(99) 505 30 80

0(73) 020 30 80

Зараз ви читаєте новину «Лікування ударними хвилями може запобігти операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути