35-річна Галина Соболенко з міста Борислав на Львівщині два роки тому важила 100 кг. Через це в неї боліло серце, підвищувався тиск. Звернулася до дієтолога Володимира Распертова. Схудла на 25 кг.
— Почала поправлятися у восьмому класі. Дуже хвилювалася через оцінки й захворіла на гастрит. Тоді порушився обмін речовин. Для лікування мене прописали льон, він теж додав калорій. Гастрит вилікувала, а кілограми залишилися, — розповідає. — Уже всі однокласниці заміж повиходили, а на мене через повноту ніхто з хлопців не дивився. А я мріяла про сім'ю, дитину. Жити перехотілося, упала в депресію. Молодша сестра мешкає у Львові, знайшла цього дієтолога. Я спочатку відмовлялася, не вірила, що допоможе. Тепер щоранку біжу до дзеркала, аби на свої форми подивитися. Почуваюся повністю здоровою.
Галина Соболенко не обмежувала себе в їжі, не робила вправ. Харчувалася продуктами, перелік яких склав 62-річний Володимир Распертов, дієтолог клінічної лікарні Львівської залізниці. Він формує список корисних і шкідливих харчів. Каже, за цим методом можна схуднути від 10 до 25 кг за три місяці.
— Визначаємо, що можна їсти пацієнту, а чого — ні, — говорить Володимир Олексійович. — Тестуємо майже 300 найпоширеніших в Україні продуктів. Першим пунктом у нас іде м'ясо, далі — крупи й олія. Не оминаємо алкоголю.
Галина Соболенко отримала двоколірну картку. На червоному полі — перелік шкідливих продуктів, на зеленому — корисних. У першому списку були огірки.
Коментарі