Ексклюзиви
понеділок, 14 жовтня 2019 07:55

Фітнес-браслет має бути на руці постійно

Автор: ФОТОз сайта SMART-GADGET.CLUB
  Фітнес-трекер, або браслет, — прилад, який вимірює кількість кроків, спалені калорії, пульс, сон
Фітнес-трекер, або браслет, — прилад, який вимірює кількість кроків, спалені калорії, пульс, сон

— Фітнес-браслет подарував чоловік. Сказав, для здоров'я. Але з таким підтекстом, щоб худла. Робота в мене сидяча. За три роки поправилася на два розміри, — розповідає Наталія Висоцька, 35 років, зі Львова. — Кажуть, для здоров'я треба проходити не менш як 10 тисяч кроків за день. Із браслетом помітила, що ледь долаю п'ять. Із дому на транспорт, там в офіс. Виходить, що майже не рухаюся. Вирішила ходити пішки дві-три зупинки.

Фітнес-браслет — це пристрій, який одягають на руку. Має вбудовані датчики, що відслідковують активність протягом дня. А саме: кількість кроків, спалені калорії, пульс, сон. Пристрій має бути на руці постійно. Не має сильно стискати зап'ястя, щоб не залишалися сліди.

— Фітнес-трекер — це мотиватор, що сприяє збільшенню активності. Це не чарівна паличка, яка одразу допомагає схуднути, — говорить 30-річний Ілля Мазуник, столичний фітнес-тренер. — Ідея про 10 тисяч кроків з'явилася в Японії на початку 1960-х, коли країна готувалася до Олімпіади в Токіо. Після цього крокоміри стали модними, і випустили вимірювач на 10 000 кроків. Із того часу всім світом поширилася ідея про саме таку кількість.

Кількість кроків треба вимірювати не за день, а за тиждень.

— Золотим стандартом є 150 хвилин активності на тиждень, — каже Назар Осьмук, 47 років, ­терапевт із Харкова. — Його визначив американський центр із контролю і профілактики хвороб. Тобто по вісім тисяч кроків на день. Ще дві тисячі докинули для заокруглення числа. Тому таку кількість кроків не варто сприймати буквально, адже не всі кроки однакові. У когось короткі, а в когось довгі ноги. Наприклад, трекер рахує кроки, навіть коли людина зав'язує шнурки. Найкраще відстежує, коли прилад прикріплений до щиколотки.

Потрібно періодично протирати ремінець браслету від бруду.

— Фітнес-трекер можна носити як вагітним, так і людям із кардіостимулятором. Він відстежує пульс і вимірює тиск без додаткових датчиків у ділянці грудної клітки. Він не впливає на роботу пристрою, що стимулює серце, — додає Осьмук.

Зараз ви читаєте новину «Фітнес-браслет має бути на руці постійно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути