середа, 30 листопада 2011 07:00

Фарба для волосся провокує крововилив у мозку

Автор: фото з сайта www.KOSMETIKA-VIP.RU
  Неякісна фарба для волосся здатна викликати сильну алергію. Перед фарбуванням речовину слід випробувати на зап’ясті
Неякісна фарба для волосся здатна викликати сильну алергію. Перед фарбуванням речовину слід випробувати на зап’ясті

Британка 38-річна Джулія МакКейб упала в кому після того, як пофарбувала волосся. Її відвезли до лікарні із зупинкою серця та ушкодженнями мозку. Підключили до апарата штучного дихання. Лікарі припускають, що пацієнтка може ніколи не вийти з коматозного стану.

Директор столичного алергоцентру 40-річна Марина Борисюк пояснює, що фарба для волосся може зашкодити, якщо нею скористатися щонайменше двічі:

— Якщо жінка фарбує волосся шкідливою речовиною вперше, організм встигає виробити "клітини-вбивці". Вони відшукують отруту і борються з нею. Після першого фарбування організм знищить усе шкідливе, а вдруге вже не витримає. Приток крові до голови підвищується, може статися мозковий крововилив.

Засіб спочатку пробують на руках. Мастять зап'ясток і чекають 30 хв. Якщо шкіра почервоніла, фарбою користуватися не варто. Алергія може бути на аміак чи перекис водню. Але ніколи не з'являється через пластмасу і залізо.

— Одна з моїх пацієнток була впевнена, що в неї алергія на комп'ютер. Жалілася на головний біль, почервоніння очей, нежить. Симптоми виникали, коли вона сідала друкувати текст. Насправді комп'ютер викликати алергію не може, бо має пластмасове покриття. Алергеном є кліщі, які живуть у пилюці. Вона збирається у клавіатурі й системному блоці. Від монітора пил отримує електричний заряд, тому прилипає до тіла та осідає в дихальних шляхах.

Багато пилюки накопичується в кондиціонерах. Із нею за рік назбируються мільйони мікроскопічних кліщів і спор грибків. Алергікам слід завжди тримати техніку чистою. Не варто сушити білизну на вулиці, бо може осісти пилок рослин або мікроскопічні паразити.

В Україні 12 млн алергіків. За останні 10 років їх побільшало вчетверо.

— Алергія часто маскується під застуду. Восени викликає нежить, ускладнює дихання. Нежить від алергії на пил з'являється зранку.

Медик радить здати аналіз крові на алергени — це виявить збудник хвороби. Можна зробити тест на алергічну реакцію. Для цього спеціальним інструментом на шкірі роблять подряпини, крапають на них алергеном. Якщо на речовину є алергія, ранка швидко червоніє. Як ускладнення недуги виникає бронхіальна астма.

Зараз ви читаєте новину «Фарба для волосся провокує крововилив у мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути