Ексклюзиви
четвер, 17 грудня 2020 05:06

"Якщо відкладати візит до лікаря, можна втратити зір"

Автор: ФОТО НАДАНЕ КЛІНІКОЮ ”ІРІС”
  Головний лікар офтальмологічного центру "Іріс" Тетяна Д’яконова радить перевіряти зір щороку
Головний лікар офтальмологічного центру "Іріс" Тетяна Д’яконова радить перевіряти зір щороку

— Маю ревматоїдний артрит, два роки приймаю таблетки. Від них погіршився зір. Не міг дивитися телевізор — двоїлося в очах. Подруга дружини розповіла про клініку "Іріс". Вирішив поїхати туди, бо вже зовсім не бачив, — каже полтавець 65-річний Микола Тур.

В офтальмологічному центрі "Іріс" провели обстеження та виявили катаракту на обох очах.

— Уперше приїхав улітку. Прийняли на вищому рівні. Обстеження показало, що зору залишилося на лівому оці 40 відсот­ків, а на правому — 30 відсотків, тому 30 червня його прооперували першим. Лікар Тетяна Вікторівна — уважна. Мав підвищений тиск. Дали препарати, щоб знизити, а потім направили на операцію. Боляче не було. На все пішло 12 хвилин. Наступного дня зняли пов'язку. На це око одразу став нормально бачити. Потім ще місяць дотримувався рекомендацій. Не передати, яке це щастя, коли зір повертається, — про­довжує Микола Михайлович.

Таку ж операцію провели 8 грудня на лівому оці.

— Зір покращився на 100 відсотків. Раніше носив окуляри. Зараз сказали місяць ними не користуватися. Потім проконсультують і підберуть нові. Вдячний центру "Іріс" за професіоналізм. І особисто Тетяні Вікторівні.

Операція — єдиний дієвий метод лікування катаракти. При цій недузі кришталик ока стає непрозорим і твердіє. Через це світло в ньому заломлюється неправильно. Погіршується зір. Водночас трапляються несподівані зорові спалахи — від фар автомобілів чи сонячного проміння.

— Марно сподіватися, що краплі допоможуть. Тільки помітили погіршення зору — стали погано бачити зображення в телевізорі чи предмети — одразу обстежуйтеся. Якщо довго відкладати візит до лікаря, можна втратити зір. Заміна кришталика на штучний дозволяє в нашому центрі лікувати катаракту практично на 100 відсотків. Щоб отримати гарний результат, проводимо загальні клінічні аналізи, визначаємо наявність алергії. Також пацієнт повинен не мати проблем із зубами. Прописуємо детальну інструкцію з підготовки, — говорить офтальмолог вищої категорії, головний лікар офтальмологічного центру "Іріс" Тетяна Д'яконова.

Найсучасніші методи лікування дозволяють швидко та безболісно провести операцію. Пацієнти не потребують довгої реабілітації, зір відновлюється практично одразу.

— Тепер операція відбувається безболісно й без уколів. Для анестезії використовуємо очні краплі. У рогівці ока робимо крихітний прокол –1,8 міліметра. За допомогою ультразвуку прибираємо мутний вміст кришталика. Через тонкий інструмент всередину ставимо лінзу. Вона розкривається в оці. Процедура займає 7–10 хвилин. Потім накладаємо пов'язку й пацієнт може йти додому. До ранку прокол заростає. Протягом місяця призначаємо чотири консультації, що входять у вартість операції, — додає Тетяна Вікторівна.

Люди з підвищеним артеріальним тиском перебувають у групі ризику розвитку глаукоми. Якщо хворобу запустити, зір можна втратити безповоротно.

Під час карантину офтальмологічний центр працює повноцінно. У медичному закладі посилили систему протиепідемічного захисту клієнтів.

— Постійно працює система очищення та кварцування повітря закритого типу. Приміщення регулярно дезінфікують і контролюють санітарні норми. Також пацієнти приходять виключно за попереднім записом та одразу відбувається перевірка температури та стану здоров'я. Для літніх людей працює ліфт. Направлення на обстеження не потрібне, — додає Тетяна Д'яконова.

Діють новорічні знижки!

Видалення катаракти з імплантацією штучного кришталика 6900 грн, діє до 31.01.2021

Головний лікар центру Тетяна Д'яконова зробила понад 35 тисяч операцій

Крім лікування катаракти, в клініці "Іріс" пропонують ще такі послуги: лазерне й хірургічне лікування глаукоми, терапевтична корекція зору в дітей лінзами PARAGON (США), лазерне лікування сітківки при цукровому діабеті.

Клініка "Іріс" почала роботу 2016 року. Головний лікар центру Тетяна Д'яконова зробила понад 35 тис. операцій.

Офтальмологічний центр "Іріс" розташований за адресою: м. Полтава, вул. Миколи Дмитрієва, 6д (колишня вул. Володарського, територія Полтавської центральної районної лікарні).

Попередньо записатися на консультацію можна за тел.: 0(532) 69 71 70, 0(66) 19 73 031

Ліц. МОЗ на медичну практику №47 від 28 січня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо відкладати візит до лікаря, можна втратити зір"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути