Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2012 00:15

Для зниження холестерину треба чистити печінку

— Для лікування атеросклерозу лікарі найчастіше призначають дорогі ліки, які розщеплюють холестерин у крові. Вони не вирішують проблеми, — говорить лікар нетрадиційної медицини Наталія Похмурська-Гудим. — Після того як хворий перестає вживати ці таблетки, часто холестерин підскакує у кілька разів від попереднього рівня. Його кількість збільшується через хвору печінку.

Холестерин є важливим компонентом для побудови кожної клітини. Особливо важливу роль відіграє у створенні клітин нервової системи, жовчі, деяких гормонів. Організм виробляє 0,5-1 г холестерину на добу. Може створити у 400 разів більше цієї речовини, ніж людина здатна отримати ззовні, з'ївши 100 г масла. Сполуку виробляє здебільшого печінка й тонка кишка. Звідти вона потрапляє у кров.

— Якщо є застій жовчі у печінці, кількість холестерину росте, жири не переробляються, — пояснює лікар. — Оскільки речовина не виходить з організму, починає створювати пробки у судинах. У результаті вони грубшають, стають нееластичні. Звідси атеросклероз. Лікування слід розпочати з чистки печінки.

Для цього в середньому треба провести шість-сім процедур, а в дуже запущених випадках — 10-12. Рецепт для викиду жовчі має дібрати лікар.

— Далі треба стежити за раціоном. Дехто помилково відмовляється від жирів. Цього робити не можна, їх треба замінити на рослинні олії. Не переїдайте. Доведено, що під час тривалого перегляду телевізора з чипсами рівень холестерину навіть у дітей зростав утричі. Його збільшення також провокує алкоголь.

Коли очистили печінку, можна братися за лікування уражених атеросклерозом судин. Найкраще це робити за допомогою п'явок, бджіл і трав.

Зараз ви читаєте новину «Для зниження холестерину треба чистити печінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути