пʼятниця, 11 лютого 2011 01:45

Для схуднення треба потроху їсти п'ять разів на день

Автор: фото з сайтів www.galya.ru, www.dom2.ru
  Учасниця телешоу ”Дом-2” Інна Воловичова під час дієти їла часто, малими порціями, не пізніше 19.00
Учасниця телешоу ”Дом-2” Інна Воловичова під час дієти їла часто, малими порціями, не пізніше 19.00

"Я розповніла після сварки з чоловіком. Почала стрес заїдати тортами, — каже киянка Наталія Ніколаєнко, 30 років. — Мала великі груди, пухкі руки та щоки. Коли сіла на дієту, важила 80 кілограмів при рості 172 сантиметри.

Подруга порадила Наталії білкову японську дієту. Вона триває три дні.

— На сніданок пила каву або несолодкий чай. Об 11 годині їла варене яйце. Обідала нежирною рибою чи вареною куркою. На підвечірок могла з'їсти 100 грамів нежирного творогу або 40 грамів голландського сиру. Весь день пила щось несолодке, ввечері — склянку кефіру. А перед сном з'їдала два грейпфрута".

Наталія споживала багато білків. Зовсім відмовилася від вуглеводів. За три дні скинула 5 кг. Зараз важить 70. Після дієти відмовилася від солодкого, борошняного та жирного, соусів, до страв додає менше солі. П'є багато чаю, щодня з'їдає  кілограм грейпфрутів.

— Хімічна речовина, яка надає грейпфруту гіркуватий смак, змушує печінку спалювати жири, а не накопичувати їх. Він містить багато вітамінів, які зміцнюють імунітет. Дотримуватися такої дієти не можна при гастриті, виразці шлунку та після менопаузи.

Дієтолог із Науково-дослідного центру з проблем гігієни харчування 26-річна Марія Роттер називає більшість дієт знущанням над організмом.

— Дієту, в якій обіцяють схуднення на п'ять кілограмів за тиждень, одразу відкидайте. Першою втрачається вода, "м'язові" білки, жир сходить повільніше. Харчування має забезпечувати поступову втрату ваги та очищувати організм від шлаків.

У дієті мають бути збалансовані білки, жири, вуглеводи, мінерали, вітаміни. Не можна довго вживати лише один продукт. Якщо пити кефір протягом тижня, бракуватиме вітаміну Е, який відповідає за жіноче здоров'я. Цього вітаміну найбільше є в рибі.

— Не можна зловживати розвантажувальними днями. Коли п'єте тільки воду та густий сік, надходить зовсім мало калорій, але вітамінів недостатньо. Їх можна застосовувати раз на тиждень коли переїли, отруїлися чи хворієте. Під  час голодування організм лякається, намагається зберегти кожну калорію, вага втрачається з великими труднощами.

Марія радить їсти малими порціями чотири — п'ять разів на день, щоб швидше схуднути. Перерва між прийомами їжі повинна бути не більше 5 год. Між сніданком, обідом та вечерею їсти по два фрукти. Воду пити за 30 хв. до їжі. Якщо харчуватися в один і той самий час, то вже за тиждень організм звикає до режиму і перестає відкладати жирові запаси.

— За правилом "тарілки" на ній має бути 25 відсотків м'яса чи риби, 25 — овочів та фруктів, 50— цільнозернових злаків. Пийте не менше 2 літри води на день. Це пришвидшить процес обміну речовин, покращить роботу кишечника та перешкодить зневодненню організму. Не їжте жирного, смаженого, копченого, солодощів, у яких є цукор. Не мучте себе голодом після шостої вечора. Востаннє поїсти можна легку їжу за 2 години до сну.

На час дієти бажано робити фізичні вправи. Збільшувати навантаження слід поступово.

Дієта шкодить вагітним, жінкам, які годують груддю, під час загострення будь-яких хронічних захворювань та переломах.

Щоб зберегти вагу після дієти, треба менше споживати жирів, борошняних виробів, солодощів, картоплі та солі. Відмовитися від алкоголю.

Зараз ви читаєте новину «Для схуднення треба потроху їсти п'ять разів на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути