понеділок, 02 листопада 2020 07:46

Цикорій покращує травлення

— Щовихідного ходжу в ліс по цикорій. Заготовляю для чаїв. Шукаю його подалі від дороги, — розповідає Інна Білоус, 38 років, з Луцька.

Викопує коріння цикорію після всихання стебел. Тоді містять найбільше корисних речовин, що допомагають при хворобах печінки та жовчного міхура. Також покращує травлення. Коріння чистить, ріже на шматки і сушить. Зберігає у картонній коробці. Перед вживанням розтовкує. Заливає склянкою окропу 1 ч. л. порошку. Накриває кришкою для настоювання і солодить за смаком.

— Щоб напій було приємніше пити, розводжу з молоком. Нагадує капучино. Заспокоює краще, ніж ромашковий чай, — додає Білоус.

Ще робить із цикорію відвар на основі суміші трав. З'єднує по одній частині коріння лепехи та ягід ялівцю, по дві частини цикорію та листя суниці, чотири частини шипшини та 10 частин звіробою. Заливає 3 ст. л. суміші 500 мл окропу й залишає у термосі на ніч. Проціджує і приймає за пів години до їжі тричі на день. Так п'є тиждень, робить місяць перерву та повторює курс. Цей напій захищає від утворення тромбів.

Зараз ви читаєте новину «Цикорій покращує травлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути